Ustaša iz Kistanja napao policajku jer mu je htjela uzeti mitraljez

Ilustracija: MUP/Google Street View

ZBOG posjedovanja puškomitraljeza s mecima, u Kistanjama je uhićen 43-godišnjak. Tijekom pretresa kuće napao je policajku, a kod njega je pronađena i majica s natpisom "Za dom spremni", privjesak s likom Ante Pavelića i devet kilograma rezanog duhana.

Policija iz kninske postaje postupala je po ranije prikupljenim saznanjima da bi 43-godišnjak mogao biti počinitelj kaznenog djela pa su po nalogu šibenskog Županijskog suda pretresli njegovu obiteljsku kuću i popratni objekt na njegovom imanju u Kistanjama gdje im je dragovoljno predao puškomitraljez s tri prazna spremnika i 261 komad raznog streljiva. 

Natjerali ga da skine majicu

Oružje i metke posjedovao je neovlašteno, a tijekom postupanja verbalno je i fizički napao policajku i lakše ju ozlijedio, javlja ŠibenikIN.

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je 43-godišnjak policajcima predao i devet kilograma rezanog duhana bez markica Ministarstva financija. Policajci su s muškarca skinuli majicu na kojoj je pisalo "Za dom spremni" i na kojoj je bila slika za koju je policija utvrdila da vrijeđa građane po nacionalnoj osnovi. Također, oduzeli su mu i privjesak s likom ustaškog poglavnika Ante Pavelića, koji je također u trenutku pretresa nosio na sebi.

Kazneno će ga prijaviti za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, kao i za napad na službenu osobu na štetu policijske službenice kninske policijske postaje.

Pročitajte više