Zidane složio sve kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

Foto: Guliver Image/Getty Images

"ZIDANE je složio sve kockice", slavodobitno je objavila Marca, madridski list blizak Realu. 
 
U svojoj analizi Zidaneove momčadi za sljedeću sezonu Marca je navela kako francuski trener ima po dva igrača na svakoj poziciji i da je to najjača snaga Reala.
 
"To je velika prednost jer prošle sezone to nije imao na raspolaganju. Nije imao zamjene za Marcela i Casemira", piše Marca. 
 
Tako će Casemirova zamjena biti Marcos Llorente, a Marcelova Theo Hernandez. Obojica u Real stižu iz Alavesa gdje su igrali prošle sezone na posudbi - Llorente na posudbi iz Reala, a Hernandez iz Realovog gradskog rivala Atletica. 
 
Zidane tako na raspolaganju ima zastrašujuće dvije momčadi, što će mu i ove sezone omogućiti da u završnicu sezone u najbitnije utakmice uđe s puno odmornijom momčadi od svih suparnika. Tako je u prošloj sezoni Zidaneova momčad protutnjala pored suparnika i osvojila Primeru i Ligu prvaka, a sljedeće sezone napada čak šest trofeja.
 
Vratar Keylor Navas ima zamjenu u Casilli, ali bi Navas ovog ljeta mogao otići ako Real dovede Donnarummu. U svakom drugom slučaju, Navas će i sljedeće sezone biti "jedinica". 
 
Na desnom boku su Carvajal i Danilo, lijevo Marcelo i Hernandez, prvi stoperski par Ramos i Varane, a njihove zamjene Vallejo, koji se vratio s posudbe iz Eintrachta, i Nacho. 
 
Vezni red Reala znaju svi - Casemiro, Modrić i Kroos, a priliku u manje bitnim utakmicama čekaju Llorente, Kovačić i Isco. 
 
Napadački trojac BBC (Bale, Benzema, Cristiano) predvodit će napad i ove sezone. Na klupi će biti Lucas i Asensio te Morata, ako nitko za njega ne ponudi 75 milijuna eura, koliko traži Real Madrid. Napad bi, ako ode Morata, mogao pojačati najbolji mladi nogometaš svijeta, Mbappe iz Monaca.
 

Pročitajte više