Biskup Košić drži lekcije o moralu, a ljubio je ruke ratnom zločincu

Screenshot: Nova TV

SISAČKI biskup Vlado Košić nedavno je opet zaokupio pažnju javnosti prozivanjem premijera Andreja Plenkovića.

>> Tko je Vlado Košić? Radikalni desničar koji štuje ratnog zločinca i živi u "kolibi" od 8000 kvadrata


>> Biskup Košić podivljao zbog Plenkovića, napisao mu pismo pa ga objavio na Fejsu


Podsjetimo, biskup Košić se učestalo na društvenim mrežama oglašava o političkim pitanjima te zauzima ekstremno desna stajališta, pri čemu nerijetko glumi moralnu vertikalu. Na misama drobi o komunizmu te sugerira kakve bi zakone trebali donositi u Saboru.

Nakon što je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković na jedvite jade uspio dogovoriti koaliciju s HNS-om i tako spasiti svoju vladu i većinu u Saboru, biskup Košić podivljao je na Fejsu te takav čin opisao kao "političku prostituciju", a Plenkoviću je napisao da mu "nije stalo do naroda koji je 86 posto katolički".

Vlada je na takvu reakciju biskupa, kao što se može i očekivati u državi koja je sekularna samo na papiru, podvila rep pa je Plenković biskupu Košiću poslao svog izaslanika Marija Kapulicu kako bi ga primirio.

Biskupov rukoljub za osuđenog ratnog zločinca


Iako Košić neprestano podsjeća na komunističke zločine, izgleda da mu neki drugi zločini, naročito oni koji se nisu dogodili tako davno, ipak ne smetaju toliko. Naime, mnogi su već zaboravili da je isti taj Košić veliki prijatelj osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića.

Podsjetimo, Kordić je pravomoćno osuđen na Haškom sudu jer je "kao visoki regionalni političar planirao i poticao zločine počinjene u Ahmićima 16. travnja 1993. i s njima povezanim zaseocima Šantići, Pirići i Nadioci" s ciljem "etničkog čišćenja tog područja". Sud je ustvrdio da je Kordić izdavao zapovijedi zbog kojih je 16. travnja 1993. u Ahmićima ubijeno 116 Bošnjaka, među kojima su bile 32 žene i 11 djece mlađe od 18 godina.

Kordić se nakon odležane kazne vratio u Zagreb u lipnju 2014. gdje ga je, između ostalih, dočekao i biskup Košić. Na dočeku je biskup Košić pravomoćno osuđenom ratnom zločincu poljubio ruke i time cijeloj zemlji jasno pokazao za kakve se to "vrijednosti" i "moral" zalaže.

Pročitajte više