NOVA UHIĆENJA U HRVATSKOM NOGOMETU Privedeno više od 20 osoba, među njima i nogometni suci

Foto. Ivo Čagalj/Pixsell

HRVATSKI nogomet je pred novim skandalom. Prema još neslužbenim informacijama, na području Slavonskog Broda policija je privela više nogometnih djelatnika i sudaca zbog sumnje u davanje ili primanje mita te namještanje utakmica.

U policiju je u utorak ujutro privedeno više od 20 osoba zbog sumnje da su primali ili davali mito i namještali utakmice.

Neslužbeno doznajemo da su neki od njih djelatnici nogometnih klubova i nogometni suci te osobe povezane sa Županijskim nogometnim savezom.

Doznajemo i kako se uglavnom radi o bivšim i aktualnim sucima 2. i 3. HNL i županijskih liga.

Prema još neslužbenim informacijama, dio privedenih je prebačen u Osijek na ispitivanje i daljnju obradu.
  
Očekuje se da će policija u srijedu izdati službeno priopćenje o uhićenjima.

U Slavonskom Brodu i cijeloj županiji nogomet je već godinama u rukama Dubravka Galovića, lokalnog HDZ-ovog moćnika koji je na čelu ŽNS-a još od vremena Vlatka Markovića, a danas je u uskom krugu Šukerovih saveznika. Poznat je i kao "Brodski Mamić", proteklih je godina u medijima najčešće bio zbog svog temperamenta, dvaput zato što je fizički napadao suce tijekom ili nakon utakmica, jednom zbog navodnih prijetnji novinarki.

Proteklih su se godina pojavljivale sumnje u nepravilnosti u županijskoj sudačkoj organizaciji, među kojima su i nepotizam i korupcija, no činilo se da nije bilo volje ni želje da se uvede red i zaustavi slobodan pad slavonsko-brodskog nogometa.

 

 

 

 

Pročitajte više