CYBER NAPAD Ukrajinski službenik: Kriva je Rusija, ovo je hibridni rat protiv naše države

Foto: Twitter
 
SAVJETNIK ministra unutarnjih poslova Ukrajine okrivio je Rusiju za novi globalni hakerski napad, piše najveći ukrajinski medij na engleskom jeziku Kyiv Post.
 
"Ogromni cyber napad na ukrajinske tvrtke 27. lipnja organizirale su ruske obavještajne službe i on je samo jedan od elemenata hibridnog rata protiv Ukrajine", izjavio je savjetnik ministra Anton Geraščenko.
 
"Danas su aktivirana računala unaprijed zaražena virusom"
 
"Pokrenut je ogromni cyber napad protiv Ukrajine. Izveden je pod krinkom virusa... Prema prvim informacijama, radi se o organiziranom sustavu i obuci jednakoj onoj u ruskim obavještajnim službama. Napadnute su banke, mediji i prijevozni sustavi", rekao je Geraščenko za ukrajinsku 
televiziju.
 
Također je izjavio da je virus dospio u računala u razdoblju od nekoliko tjedana putem e-mailova.
 
"Danas u 11:00 računala koja su unaprijed pogođena virusom su aktivirana. Stoga je ovo samo jedan od primjera korištenja cyber napada u hibridnom ratu protiv naše države", rekao je 
Geraščenko.
 
"Smatram da će odjel za cyber sigurnost u nacionalnoj policiji uskoro otkriti načine na koji je virus dospio do svojih meta te predložiti opcije za rješavanje problema", dodao je. 

Pročitajte više