Bunjac u Saboru: Zaustavite ovrhu nad dječakom Cesareom

Foto: Hina

BRANIMIR Bunjac (Živi zid) pozvao je nadležna tijela da zaustave ovrhu nad dječakom Cesareom Avenatijem, koji po odluci suda treba biti odvojen od majke Nine Kuluz i predan ocu Talijanu Alessandru Avenatiju koji će ga odvesti u Italiju.

"Zaštitimo interese malog Cesarea, ovo je slučaj na kojem se lomi vjerodostojnost naših institucija, ovo je ispit na kojem ne smijemo pasti", poručio je Bunjac nakon stanke u Hrvatskom saboru.

Pozvao je saborsko Predsjedništvo da razmotri ideju talijanskih parlamentarnih zastupnika o osnivanu zajedničkog povjerenstva, a nadležna tijela da zaustave ovrhu nad Cesareom do donošenja pravorijeka po Haškoj konvenciji i dodatnih vještačenja.

Ogromna trauma koju djeca ne bi smjela doživjeti

Ako zahtjev iz talijanskog parlamenta dođe službeno u Hrvatski sabor naravno da će se razmotriti s primjerenom ozbiljnošću, ističe Irena Petrijevčanin Vuksanović (Klub HDZ-a) i poručuje da će Sabor, odnosno Klub učiniti sve što mogu, odnosno neće učiniti ništa protivno dobrobiti dječaka Cesarea.

HDZ-ova zastupnica upozorava da taj slučaj ima dvije strane – ljudsku i zakonodavnu. "S ljudske ovo je ogromna trauma koju ni jedno dijete ne bi smjelo doživjeti, no istodobno, kako osporiti zakonodavnu stranu i činjenicu da imamo pravomoćnu presudu i talijanskog i hrvatskog suda", kaže zastupnica i poručuje da se protiv odluke suda mora boriti samo na sudu.

Majka djeteta treba, trebala je i mora iskoristiti baš sve pravne mogućnosti koje su joj na raspolaganju, kaže Petrijevčanin Vuksanović i naglašava da je šteta za dijete već učinjena, te se boji da će dječaku trebati pomoć da psihički preživi sve u čemu se našao.
 

Pročitajte više