Profesorica o smrti studenta vraćenog iz Sjeverne Koreje: "Dobio je što je zaslužio"

Screenshot: YouTube
 
PROFESORICA sveučilišta Delaware prije pet dana je na Facebooku objavila komentar o smrti Otta Warmbiera (22), studenta koji je umro nakon što je vraćen iz zatočeništva u Sjevernoj Koreji.
 
Katherine Dettwyler (62), profesorica antropologije na sveučilištu Delaware, izazvala je bijes i zgražanje javnosti svojom objavom, u kojoj je navela da je Warmbier bio "neuki bijelac koji je dobio upravo ono što je zaslužio".
 
"Vidim ga kako plače i mislim - što si očekivao?"
 
"Jesam li u krivu što smatram da je Otto Warmbier dobio upravo ono što je zaslužio? Jebemu, otišao je u Sjevernu Koreju, a onda se ponašao kao razmaženi, naivni, arogantni američki student koji nikada nije morao snositi posljedice svog ponašanja", napisala je Dettwyler.
 
"Vidim ga kako plače na suđenju i mislim 'Što si očekivao?' A da malo razmislimo o svim ostalim ljudima u Sjevernoj Koreji koji pate zbog tlačenja vlade? Zar samo zato što su građani Sjeverne Koreje, a ne SAD-a, ne bismo trebali uopće mariti za njih?", dodala je profesorica.
 
 
Za sve okrivila njegove roditelje
 
Ranije je također napisala da je Warmbier imao "stav tipičan za mlade, bijele, bogate i neuke muškarce" koji dolaze u njene učionice. Dodala je da krivi njegove roditelje "jer su ga odgojili tako da vjeruje da se može izvući od posljedica svog ponašanja".
 
Ove izjave izazvale su bijes i zgražanje američke javnosti. Sveučilište je otpustilo Dettwyler te izjavilo da "više nikada neće biti ponovo zaposlena", a objave na njenom Facebook profilu su izbrisane.

Pročitajte više