Udruga "Dajmo im šansu" prikuplja donacije za teško oboljelu djecu iz Klaićeve

Foto: Udruga DAJMO IM ŠANSU/Facebook

NAKON što su uspješno lansirali projekt "Pokloni pidžamu", Udruga "Dajmo im šansu" sada organizira i projekt #dasvatkodjetedobijelijek, koji za cilj ima pomoći teško oboljeloj djeci iz Klaićeve te njihovim obiteljima.

> Samo dvoje djece dobit će lijek za neuroblastom

Kako bismo doznali više informacija o novom projektu Udruge, obratili smo se njezinoj predsjednici Marijani Pavlović.

"Kao što znate, cilj nam je pomoći oboljeloj i nezbrinutoj djeci, projekt "Pokloni pidžamu" dobio je medijsku pozornost prije mjesec dana i dobro je zaživio. Sad nam se javljaju roditelji oboljele djece, i konkretno roditelji teško oboljele djece iz Klaićeve. Tražili su nas i financijsku pomoć, putovanja u Zagreb su ih jako iscrpila, a mi djelujemo tek godinu dana i nemamo nikakvu pomoć države ili sredstva iz EU fondova. Slali smo na stotine mailova tvrtkama i pojedincima, ali podršku smo zasad dobili samo od Kolinde Grabar-Kitarović.

Zato smo krenuli u ovaj sljedeći korak, da projekt "Pokloni pidžamu" ima svoj nastanak, da roditelji te djece dobiju financijsku pomoć, nekakvu udrugu kojoj se mogu obratiti, za higijenske potrepštine i sve ostalo što treba djeci. Sad je to medijski jako vidljivo, ali nije bit samo novac za lijek te djece, roditelji su toliko financijski iscrpljeni da je to strašno. Obično jedan od roditelja mora napustiti posao i biti s djetetom, ogromni su im troškovi...", kaže nam Pavlović.

"Bili bismo udruga kojoj se roditelji kronično bolesne djece mogu javiti za financijsku pomoć. Kao što smo naveli, nije problem samo lijek, to je bitka koju oni svakodnevno žive, to traje, neki od njih godinu dana ne izađu iz bolnice, neke roditelje je i sram. Nemaju mjesto za podršku, da popričaju s drugim roditeljima. Nama je u cilju stvoriti neko mjesto gdje će to moći, nemamo prostore trenutačno, tek krećemo, a ciljeva je puno", dodaje.

Ukoliko želite pomoći Udruzi u radu, to možete napraviti uplatama na: HR7223400091110773675 s naznakom Donacija Udruga Dajmo im Šansu, M.Gupca 59, Osijek. Ukoliko uplaćujete donaciju internet bankarstvom, poziv na broj je datum, a model 00.

Više informacija o Udruzi možete pronaći OVDJE.

Pročitajte više