FOTO Pazite da se ne pregrijete: Upoznajte prvih pet finalistica izbora za Najseksi Hrvaticu

Foto: Boris Štajduhar

PRED objektiv poznatog hrvatskog fotografa Borisa Štajduhara stalo je deset finalistica za Najseksi Hrvaticu, o kojoj ćete ove godine odlučivati i vi, čitatelji Indexa. Ljepotice su Štajdiju pozirale u amfiteatru Waterman Svpetrvsa, a za tu su priliku izgledom otputovale u pedesete i šezdesete godine prošlog stoljeća te se, zahvaljujućim spretnim rukama Ivana Klaića te vizažistice Lise Jericevich, transformirale u pin up ljepotice.

U seksi hlačicama visokog struka, s mornarskim kapicama, maramama u kosi i u trenutačno najmodernijim cvjetnim retro sandalama s potpisom ELFS-a, strpljivo su pozirale na temperaturi koja se penjala do 30 stupnjeva. Vjerojatno ste primijetili da ne spominjemo majice ni košulje i sasvim ispravno zaključili da su bile u toplesu, zbog čega je znatiželjnika bilo na sve strane.

Da ne duljimo, danas ćemo vas upoznati s prvih pet ljepotica koje sudjeluju u izboru, a potom ćete ostalih pet upoznati sljedećeg utorka. U srijedu 5. srpnja otvaramo glasanje, nakon kojeg ćemo znati tko je najseksi Hrvatica za 2017. godinu.

Prvih pet finalistica su Linda Prelec (27), Nela Dokoza (22), Tea Lukić (23), Ela Marinić (20) i Lanooreta Crnjak (24).

Riječanka Linda Prelec priznaje da ju je izbor jako zainteresirao, a pamtit će ga prvenstveno po zaista dugom putovanju na Brač.

"Ja sam jako zadovoljna, meni je super bilo snimanje i ostat će mi u dobrom sjećanju, baš je bilo odlično", odgovorila nam je na pitanje je li joj bilo neugodno pozirati u amfiteatru.

Iako nam je najprije skromno rekla da se nada nekoj dobroj poziciji na izboru, potom nam je samouvjereno priznala: "Moj najveći adut je cijela moja pojava".

U slobodno vrijeme šeće sa svojim psom, trči, ide u kino i u shopping, a voljela bi raditi neki uredski posao ili kao administrator.

Zanimaju je simpatični i jednostavni dečki, a u budućnosti želi osnovati svoju tvrtku i obitelj.

Plavokosa Nela Dokoza s Visa u izbor se prijavila jer ju je zanimalo kako izgleda snimanje za najseksi Hrvaticu.

"Putovanje na Brač pamtit ću po najboljem društvu, mi cure smo se jako povezale i bilo nam je jako lijepo zajedno, a kasnije i zbog fotkanja, koje je bilo malo drugačije nego inače", kaže.

Poziranje joj se jako svidjelo.

"Nije mi bilo neugodno, svi su bili profesionalni, nije bilo krivih pogleda ni bilo čega sličnog. Mogu reći da je sve bilo jako pozitivno", rekla nam je.

Završila je trgovačku školu, a sada s mužem ima tvrtku za prijevoz putnika.

"Dosta sam na porodiljnom, imam malu bebu, na putu je i druga. Sad sam domaćica", otkriva nam.

Upravo to je tajna njene vitke linije: "Puno trčim za malom, pa mi nije problem održati liniju, a i prirodno sam mršava".

Njeni planovi za budućnost očekivano najviše se dotiču njene obitelji.

"Obitelj mi je na prvom mjestu, želim odgojiti djecu u dobrom smjeru, a kasnije tko zna, kod mene se to stalno mijenja", zaključuje.

Zagrepčanka Tea Lukić u izboru je sudjelovala i prošle godine, kad joj je pobjeda izmakla za dlaku. Ipak, to iskustvo joj se toliko svidjelo da nije željela propustiti priliku pa se i ove godine prijavila.

Profesionalna je plesačica pa nije nikakvo čudo da je njena linija besprijekorna, no svejedno redovito ide u teretanu.

Tamnokosu Zagrepčanku Lanooloretu Crnjak na izbor je prijavila Zvonimira Orešar, vlasnica resorta u Novom Vinodolskom gdje su se snimanja ranije održavala.

"Ona me nazvala i rekla: 'Mislim da bi bilo dobro da se prijaviš'. Bila sam malo skeptična, no kad sam došla na snimanje ugodno sam se iznenadila, vidjela sam devet predivnih cura za koje ne znate koja je normalnija od koje", govori nam.

Pretpostavljamo da vam je prvo za oko zapelo njeno ime za koje kaže: "Moja majka je veoma maštovita žena, tata je htio da budem Lana, ona je htjela da budem Loreta, a kako su tad živjeli u Lloret de Maru i nije htjela da imam dva imena, izmislila je ovo jedno ime".

Iskreno priznaje da je ona na snimanjima u početku osjetila nelagodu zbog poziranja u toplesu, no brzo se toga riješila.

"Prvi put susrela s tim, ali imale smo krug djevojaka iz organizacije koje su bile divne i uputile su nas u sve. Da smo mogla birati bolju ekipu, ne bih mogla izabrati", rekla je.

Lanooloreta radi u jednom baru u središtu Zagreba, studira ekonomiju i financije, a nedavno je položila za sommeliera u londonskoj školi vina. Voljela bi za pet-šest godina imati i svoj restoran.

Svojim najvećim adutom smatra to što se uvijek smije i pozitivna je, a slobodno vrijeme provodi s dečkom, zajedno kuhaju, idu na koncerte, putuju i trude se uvijek naći nešto novo i neobično, a ne provoditi dane na kavama. "Time me i osvojio", kaže.

Splićanka Ela Marinić prijavila se iz znatiželje. Priznaje da je za izbor čula prošle godine, no propustila se prijaviti, a ove godine znatiželja je bila jača. Izbor će pamtiti po novim prijateljicama koje je stekla, a iako joj samo poziranje u toplesu u početku nije bilo lako, nakon desetak minuta više joj nije bilo problem.

"Trenutno radim i želim upisati školu za vizažista, a potom u nekoj bližoj budućnosti i upisati fakultet. U slobodno vrijeme volim izlaziti, ići na kave s prijateljima, gledati filmove i ići u šetnje s prijateljicom", rekla nam je.

Mogu je osvojiti inteligentni i zabavni dečki s lijepim očima i osmijehom. I poželjno je da su visoki jer je Ela visoka gotovo 180 centimetara. Zato ne čudi da su joj noge najveći adut, ali ističe i svoje oči.

Pročitajte više