CIRKUS S VIDEOTEHNOLOGIJOM Sudac Kameruncu dao žuti, pa crveni pa shvatio da on uopće nije kriv

Foto: Getty Images/Guliver Image

VIDEOTEHNOLOGIJA na Kupu konfederacija u Rusiji prolazi završnu provjeru uoči eventualnog i vrlo vjerojatnog uvođenja na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. Novi Fifin projekt već je nekoliko puta hvaljen i dočekan raširenih ruku, no ima i onih koji smatraju da usporava igru i da će nogometu ubiti draž, koliko god to čudno zvučalo.

Zagovornici tih stajališta imat će argument više nakon jučerašnje utakmice 3. kola skupine B, u kojoj je Njemačka pobijedila Kamerun 3:1. Osim uzbudljivog nogometa, susret će ostati zapamćen po općoj pomutnji između glavnog suca Wilmara Roldana, njegovih pomoćnika i trojice sudaca koji se bave pregledavanjem videosnimki.

U 63. minuti susreta Ernest Mabouka je vrlo opasno igrao i ružno startao uzdignutom nogom na Emrea Cana. Roldan je opravdano izvadio žuti karton, ali ga je pokazao Sebastienu Sianiju. Ni kriv ni dužan, Siani se čudio sučevoj odluci nakon čega je Roldan obavijestio igrače na terenu da će pregledati snimku.

No, Sianijev očaj pretvorio se u agoniju nakon što su Roldanu javili da igraču mora pokazati crveni karton, što je on i učinio. Siani nije mogao vjerovati, došao je i Mabouka i svi ostali Kamerunci te su pokušali uvjeriti kolumbijskog suca da isključuje pogrešnog igrača.

Napokon, nakon drugog pregledavanja snimke, Roldanu su javili da je Mabouka skrivio prekršaj, nakon čega je sudac isključio njega, a jadnog Sianija vratio u igru.

Pročitajte više