Još jedan muškarac priveden zbog prijetnje Plenkoviću?

Foto: Hina

NAKON uhićenja starca iz Tisnog zbog prijetnje biskupu Vladi Košiću putem Facebooka, DORH je objavio i da je u Dubrovniku uhićen muškarac i to zbog prijetnje državnom dužnosniku, navodno predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću.

"Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 22. lipnja 2017. uz kaznenu prijavu priveden hrvatski državljanin (1972.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi sa st. 2. u svezi sa čl. 51. Kaznenog zakona. (23. 6. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 15. lipnja 2017., nezadovoljan radom i djelovanjem jednog državnog dužnosnika, sa svog profila jedne društvene mreže uputio poruku prijetećeg sadržaja na profil tog dužnosnika. Ujedno, osnovano se sumnja i da je 12. svibnja 2017., nezadovoljan radom i odlukom povjerenstva područnog ureda jednog zavoda, sedmorici članova tog povjerenstva, sa svoje e-mail adrese uputio elektronsku poruku prijetećeg sadržaja.

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je 22. lipnja 2017. odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika temeljem čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku", stoji u priopćenju DORH-a.


 

Pročitajte više