MAMIĆ POKAZAO UGOVORE Pogledajte koliko je točno Tottenham platio Luku Modrića

Foto: Luka Šangulin/Index

U SAT i pol dugom obraćanju javnosti, Zdravko Mamić dotakao se mnogih aktualnih tema sa sportskih i stranica crne kronike, a još jednom je progovorio o transferu Luke Modrića iz Dinama u Tottenham.

Kako stoji u optužnici protiv braće Mamić, upravo je taj Modrićev transfer, kao i onaj Dejana Lovrena, poslužio Mamićima i njihovim pomagačima za izvlačenje milijuna iz Dinama.

U ljeto 2008. godine Modrić je napustio Maksimir, a iz Dinama je otišao kao najskuplji igrač u povijesti (dok ga lani nije srušio Marko Pjaca). Tottenham je za Modrića platio više od 21 milijun eura, a Dinamo i Luka Modrić podijelili su taj iznos u omjeru 50-50. Lukinu polovicu u istom su omjeru podijelili Modrić i Zdravko Mamić.

 
"Luka Modrić? Ovdje imam šest ugovora s Modrićem, anekse...", govorio je Mamić mašući ugovorima na današnjoj presici. Iz jednog od ugovora vidljivi su detalji Modrićevog transfera u Tottenham.

Prema ugovoru kojim je Mamić mahao, Tottenham je za hrvatskog kapetana Dinamu trebao isplatiti 4,5 milijuna eura u roku od sedam dana, još 3 milijuna godinu kasnije, u kolovozu 2009., a u naredna tri kolovoza (2010.,2011.,2012.) još po 4 i pol milijuna eura. Uz sve to, Tottenham je obećao Dinamu i po 300 000 eura za svaku godinu koju će Modrić provesti u Tottenhamu. 

 

"Na druge igrače sam potrošio 10 milijuna maraka. To nikog ne muči, ali muči vas što smo Luka i ja podijelili njegov novac prema građanskom ugovoru. Koga to briga? Luka je nedvojbeno govorio istinu na sudu, govorio je istinu i na ispitivanju. Osim što je u jednom pasusu rekao da je aneks potpisao kad je već igrao u Londonu. On je na deset mjesta tražio da mu mi isplatimo njegov dio, zašto je tražio ako to nije bilo dogovoreno? Zašto se zaobilazi istina? Vas uopće ne zanima što piše u dokumentima. Na suđenju su svjedočili ljudi zaposleni u Dinamu. I svi su to potvrdili. Luka je rekao da je transfer između 21 i 23 milijuna eura. I neki kažu vidi kako laže, ne sjeća se da je bio 21. E pa nije 21, već 22 i pol milijuna jer je Dinamo dobio i bonuse. Evo vam ako želite pogledati", rekao je, između ostalog, Mamić i dodao:


"Dinamo i Modrić su 29. travnja potpisali sporazum o podjeli. I tu je podjela isključivo u brojkama, i tu stoji njegov potpis. Recimo da nema tih aneksa, iako svi svjedoče, pa zar taj sporazum ne vrijedi? Pa Modrić je nakon tog sporazuma još dva mjeseca igrao u Dinamu! Zašto smo tako prokleti da napadamo takvog igrača!? Jeste li ikad čuli da se hrvatski reprezentativac ispituje u nedjelju u 21 sat? I nakon sat i pol mu uvalili jednu rečenicu koju je on poslije shvatio. I sad od njega rade monstruma i lažova."

Protiv kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku nedavno je otvorilo istragu zbog davanja lažnog iskaza prilikom svjedočenja na suđenju bivšem čelniku Dinama. Mamić tvrdi da će svjedocima optužbe poraziti Uskok koji ga tereti da je s bratom Zoranom, bivšim direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom Dinamo izvlačenjem novca oštetio za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna.

Mamić tvrdi da se njega optužuje jer je pravio izuzetak i jer su jedina dva transfera koja su ikad isplaćena u Hrvatskoj i na njih je plaćen porez u Hrvatskoj upravo Modrićev i Lovrenov.

"Zašto nisu optuženi Modrić i Lovren s nama? Pa nisam ja valjda preko novinara izvlačio novac? Ako smo mi krivi, krivi su i oni. Ili smo svi radili pošteno...".

 

 

Pročitajte više