TEROR U LONDONU Žrtva napada bio je dobar obiteljski čovjek: Umro u naručju svoje kćeri

Foto: Twitter
 
U NAPADU na londonsku džamiju ubijen je Makram Ali (51), kojeg su rođaci opisali kao dobrog obiteljskog čovjeka, a umro je na rukama svoje kćeri.
 
Britanski mediji javljaju da je još sedam žrtava napada hospitalizirano, a troje ih je u kritičnom stanju.
 
Bolničari su bezuspješno pokušali oživjeti Alija, a policija još uvijek istražuje je li udar kombija bio jedini uzrok njegove smrti jer je navodno također imao problema sa srcem te ugrađen pejsmejker.
 
Alijev rođak Sultan Ahmed je za Standard izjavio: "Bio je dobar obiteljski čovjek. Dolazio se ovdje moliti i jednostavno je bio vrlo dobra osoba. Njegova kćer i uža obitelj su potpuno izvan sebe".
 
Majka troje djece završila u komi
 
Ahmedov ujak Hirsiyo Ali (72) također je ozlijeđen u napadu te ima pukotine na rebrima. Jedna od žrtava s invaliditetom navodno je preživjela zbog hrabrosti svog gluhog prijatelja, koji ju je odgurnuo s puta nadolazećeg kombija.
 
Svjedoci su izjavili da je među žrtvama i majka troje djece koja je pala u komu.
 
Stotine ljudi okupile su se u Finsbury Parku izvan džamije u ponedjeljak navečer kako bi položile cvijeće i odale počast žrtvama. Darren Osborne (47) zabio se kombijem u vjernike, nakon čega je uhićen te optužen za ubojstvo i terorizam. 

Pročitajte više