NAPADAČ IZ LONDONA "Bio je obična pička, ali nije bio rasist"

Foto: Facebook
 
OBITELJ Darrena Osbornea, napadača iz londonskog Finsbury Parka, izrazila je šok njegovim postupkom te izjavila da je "problematičan, ali ne i rasist".
 
Osborne (47) iz Cardiffa uhićen je nakon što se zabio kombijem u vjernike ispred džamije u sjevernom Londonu u ponedjeljak ujutro. Jedna osoba je poginula, a 11 ih je ozlijeđeno.
 
"Nikada nije izražavao rasističke stavove"
 
Svjedoci su izjavili da je vikao da će "pobiti sve muslimane" te da ovo čini zbog napada na Londonskom mostu. Njegov nećak Ellis Osborne (26) je izjavio:
 
"U ogromnom smo šoku. Ovo je nevjerojatno, još uvijek ne možemo vjerovati. Shrvani smo zbog pogođenih obitelji, naša srca su s ozlijeđenima". Dodao je da njegov ujak "nije bio rasist i nikada nije izražavao rasističke stavove".
 
Telegraph je objavio da je Osborne radikaliziran nakon nedavnih terorističkih napada na Londonskom mostu i u Manchesteru.
 
"Bio je normalan, pristojan i ugodan"
 
Susjedi su izjavili da je izvikivao uvrede njihovom 12-godišnjem sinu, porijeklom iz Azije, te je noć prije napada izbačen iz lokalnog bara zbog "psovanja muslimana".
 
Susjed koji je želio ostati anoniman je za Metro izjavio: "Živio je ovdje nekoliko godina. Uvijek je bio obična pička, ali ovo je zaista iznenađujuće".
 
Susjed Khadijeh Sherizi je rekao: "Bio je toliko normalan. Jučer popodne je u kuhinji pjevao sa svojom djecom. Činio se pristojnim i ugodnim. Jednostavno ne mogu vjerovati".
 
Iz policije su izjavili da je odveden u bolnicu zbog procjene mentalnog stanja, a uhićen je zbog pokušaja ubojstva i terorizma.

Pročitajte više