Piše: Hina, K.K. | 19.06.2017. 22:21

Grmoja: Sve su glasnije priče da će zatvoriti Todorića

Foto: FaH

POLITIČKI tajnik Mosta, Nikola Grmoja, gostovao je danas na televiziji N1 te je, između ostalog, prokomentirao situaciju oko Agrokora.


Odgovorio je na pitanje štiti li se kriminal u aferi oko Agrokora.

"Sve su glasnije priče da će se zatvoriti Todorića, ali on nije jedini uzrok problema, dozvoljeno mu je da naraste do ove mjere. Prvi je priču o Agrokoru istaknuo Petrov. Bili smo na vlasti, ali nismo pogodovali tome da se dogodi ova situacija. Petrov je ispitivao Marića što se događa, a on je stalno govorio da je sve u redu", poručio je Grmoja i dodao kako su u Mostu oko Agrokora bili neinformirani.

Tvrdi kako je Most bio neinformiran oko Agrokora

"Bili smo neinformirani oko Agrokora. Oko Lex Agrokora smo glasali jer smo tada imali informacije i vjerovali smo da će se iskoristiti za spas gospodarstva. Što smo drugo mogli učiniti nego glasati? U tom slučaju smo išli na to da se spasi gospodarstvo. Činjenica je da se sada proces odvija na netransparentan način. Tražili smo tri povjerenika kako bi odluke bile što transparentnije, oni nisu pristali jer su htjeli donositi brze odluke. Ramljaku možemo samo vjerovati", dodao je i ispričao što vjeruje da se događa oko Agrokora.

"Oporba je krenula s istražnim povjerenstvom oko Agrokora i tu točku treba hitno staviti na dnevni red. Todorić je produkt loše politike. Zbog Agrokora mnogi trebaju završiti s one strane zakona, svi oni koji su svjesno i sustavno doveli Agrokora do ovih razmjera, a to su vlade i premijeri. Ti ljudi znatno utječu na politička događanja, čak i kada više nisu premijeri i ministri", rekao je.

Prokomentirao je i situaciju na HRT-u

Rekao je kako na HRT-u navijaju za HDZ.

"Ne znam jesam li dao koju izjavu za HRT u zadnje vrijeme. Imali smo situaciju s pitanjima tipa sačekuše i navijalo se za HDZ protiv Mosta. Ja nemam problem s nezgodnim pitanjima, ali radi se o nečem drugom. HRT je očito pod utjecajem HDZ-a, čekali su čovjeka da napravi kiks i da ga se smjeni. Ono što smo mi napravili u vezi HRT-a je to što smo donijeli zakon da se ovrhama bavi HRT, a ne Hanžeković. Želim ljudima reći da prate te medije, ali da budu i kritični. Ne bih rekao da su pod utjecajem HDZ-a, ali im sada odgovara da im budu naklonjeni. Pogledajte Dnevnik HRT-a, imate prvih 15 minuta o Plenkoviću", zaključio je.

NAJNOVIJE
VEZANO
NAJČITANIJE