Piše: Hina | 17.06.2017. 14:51

TRAGEDIJA U LONDONU Kraljica odala počast žrtvama, a premijerka bježi od javnosti

Foto: Hina
 
KRALJICA Elizabeta II. pozvala je u subotu na jedinstvo nakon požara u londonskom tornju Grenfell, dok se istodobno nastavlja rasprava o reakciji premijerke Therese May, koju mnogi optužuju za nehumanost.
 
"Ovaj dan je tradicionalno dan proslave. Ali ove godine, teško je ne osjetiti vrlo tužno raspoloženje nacije", rekla je kraljica u poruci neuobičajenog tona, poslanoj u prigodi   obilježavanja njezina 91. rođendana, te pozvala Britance da nađu snagu i odgovore na niz strašnih tragedija koje su posljednjih mjeseci zadesile zemlju, tri atentata i požar u tornju Grenfell.
 
"Velika Britanija se odlučno suprotstavlja protivniku"
 
"Kada je na iskušenju, Velika Britanija se odlučno suprotstavlja protivniku", napisala je u narodu vrlo omiljena kraljica, koja je u subotu ujutro minutom šutnje odala počast žrtvama.
 
Kraljica je u petak posjetila žrtve požara koji je u noći između utorka i srijede opustošio stambenu zgradu Grenfell Tower.
 
Mediji uspoređuju reakcije kraljice i premijerke
 
Snimka kraljice koja razgovara s članovima lokalne zajednice jako odudara od reakcije Therese May, koja je došla na mjesto nesreće u četvrtak, ali se nije susrela sa stanovnicima te je dan kasnije dočekana s povicima stotina prosvjednika, koji su ju optužili da je "ubojica" i "kukavica".
 
"Povijest dviju čelnica", piše list Daily Mirror i objavljuje na naslovnici dvije fotografije koje govore o potpuno različitom pristupu i dočeku među ljudima, dok Times naglašava da se premijerka morala okružiti jakim policijskim snagama kako bi pobjegla od bijesnih prosvjednika. 
NAJNOVIJE
VEZANO
NAJČITANIJE