Privedena petorica s područja Dubrovnika zbog preuzimanja zemljišta na silu

Foto: FaH

DUBROVAČKA policija je u sklopu akcije ''Modrič'' privela petoricu hrvatskih državljana s područja Neretve i Dubrovnika koje sumnjiči za iznudu, odnosno da su "silom i prijetnjom" od dvojice muškaraca preuzeli poljoprivredno zemljište na području Ploča.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u petak je priopćila kako je petoricu u dobi od 36, 37, 39, 51 i 60 godina u četvrtak uhitila na području Komina, Opuzena, Dubrovnika i Rogotina, u sklopu višemjesečne operativne akcije "Modrič".

Silom preuzeli poljoprivredno državno zemljište

Istragom je utvrđeno da su osumnjičeni "silom i prijetnjom" od dvoje hrvatskih državljana preuzeli poljoprivredno državno zemljište na području grada Ploča, koje su oni obrađivali duži niz godina, a koje su potom osumnjičeni planirali, uz veću novčanu naknadu, predati na rad trećim zainteresiranim osobama.

U policiji kažu i kako su utvrdili da je jedan od osumnjičenih, 39-godišnjak, počinio još jedno kazneno djelo iznude, na štetu hrvatskog državljanina koji mu je duži niz godina morao plaćati određeni novčani iznos kao zalog "mirne i sigurne" obrade poljoprivrednog državnog zemljišta na području Ploča.

Osumnjičenima su pretraženi stanovi i osobna vozila, gdje je pronađeno i oduzeto više mobilnih uređaja i računala. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Pročitajte više