Daily Telegraph preporučio četiri hrvatska otoka kao najbolje mediteranske destinacije

Foto: Instagram

HRVATSKA se ponovo našla na listi najpoželjnijih turističkih destinacija. Ovaj put je britanski Daily Telegraph na svoju listu 25 mediteranskih otoka koje bi preporučili za obiteljski odmor uvrstio čak četiri naša otoka: Hvar, Brač, Mljet i Vis.

Vis su preporučili za povratak u prirodu, izabravši ga zbog njegovih nedirnutih prirodnih ljepota, autentične hrane i vina.

Mljet su prepoznali po prekrasnim šumama i preporučili njegove brojne sadržaje za jednodnevne izlete. Nisu zaboravili spomenuti ni da je trećina otoka nacionalni park s dva jezera okružena gustom šumom i s primamljivim pješačkim stazama.

Oko jezera se može biciklirati, zastati zbog kupanja, a u blizini se nalazi i samostan Svete Marije koji datira iz dvanaestog stoljeća.
Izletnicima se na raspolaganju nalazi i opcija da brodom posjete Odisejevu špilju ili prekrasnu pješčanu plažu Saplunara.

S obzirom na to da Mljet ima samo 1088 stanovnika, nakon što izletnici odu, otok je mirno utočište za obitelji s pretpubertetskom djecom.

Na Brač su posebno svratili pozornost obiteljima s aktivnim i sportski nastrojenim tinejdžerima koji će si ovdje lako pronaći zabavu. Budući da su vodeni sportovi u procvatu, mogu birati između wind surfinga, veslanja na dasci ili kajaka.

Također se nudi bicikliranje, pješačenje do Vidove gore, te obilasci Pustinje Blaca, Zmajeve špilje i sličnih znamenitosti.

Neizostavno je bilo spomenuti i popularnu plažu Zlatni rat u Bolu.

Glamurozni Hvar su namijenili onima koji traže trendovska odredišta. Primamiti bi ih mogla tvrđava Fortica koja se nadvija nad gradom, ljubičasta polja lavande, fini restorani s morskom hranom, jahte u luci, a mogli bi susresti i neku svjetsku zvijezdu poput Beyonce ili Daniela Craiga kojim se Hvar prilično svidio.

No, napominju da se usprkos razvikanoj skupoći, ovdje može naći i mnoštvo sadržaja za obiteljsko ljetovanje poput ronjenja ili jedrenja, a mogu se iznajmiti bicikli i kajaci.
 

Pročitajte više