Javila nam se sestra jednog od privedenih navijača, ima par pitanja za Kolindu i Plenkovića

Foto: Dalmatinski portal

U JAVNOSTI se ne stišavaju reakcije na munjevita uhićenja 12 osoba koje su sudjelovale u incidentu na trajektnom pristaništu u Supetru.

>> Pet dana pritvora zbog vrijeđanja Janice Kostelić - po kojoj osnovi?


Podsjetimo, u subotu i nedjelju privedeno je čak 12 mladića koji su na trajektu i kasnije u supetarskoj trajektnoj luci izvikivali uvrede državnoj tajnici za sport Janici Kostelić te od nje tražili provođenje Zakona o sportu.

Sedmorici od njih sutkinja u Splitu je već za vikend odredila mjeru zadržavanja u zatvoru na pet dana, što je i više nego upitna odluka, s obzirom na to da su privedeni zbog prekršaja, odnosno "narušavanja javnog reda i mira", o čemu smo danas već pisali.

Nakon što smo na Indexu objavili članak u kojem propitkujemo osnovu po kojoj je sedmorici mladića određen petodnevni istražni zatvor (s mogućnošću produženja), javila nam se sestra jednog od uhićenih mladića i iznijela svoju stranu priče.

"Prije svega vam se zahvaljujem što ste napisali članak o osnovi po kojoj su zatvorena sedmorica mladih momaka u Splitu zbog vrijeđanja Janice Kostelić i što niste, kao drugi potplaćeni portali i novinari kojima 'gazde' određuju koju vijest i na koji način će je servirati nama 'ovcama'", rekla nam je sestra jednog od uhićenih mladića koja je iz razumljivih razloga željela ostati anonimna.

"Je li ovo zaista demokratska država?"


"Moj brat ima 19 godina i nikad dosad nije bio kažnjavan niti je prekršio zakon. Od malih nogu je, kao i sva dica u Splitu, odgajan u 'Hajdukovoj vjeri' te je i sam, od kad je prohodao, igrao nogomet i trenirao s dobrim uspjesima i medaljama. Između svega toga nije propustio ići na svaku utakmicu Hajduka i pratiti njihove uspjehe i poraze. Uz to je često igrao na malonogometnim turnirima, a ako ne bi mogao sudjelovati, onda bi barem bio u publici. Tako je i prekjučer, 10. lipnja 2017., išao na Brač na malonogometni turnir u organizaciji Torcide koji je humanitarnog karaktera. Da se odmah zna, kao žena ne opravdavam ikakvo vrijeđanje. Ne opravdavam ni svog brata ni ostale, ali pitam se je li ovo zaista demokratska država?" rekla nam je sestra privedenog mladića.

"Zbog čega ja ili moji roditelji moramo tražiti zahtjev od Prekršajnog suda da bi nam dopustili doći u posjetu? Zbog malo pjevanja i skandiranja?  Ne sjećam se da je gospodin Mamić bio zatvaran kad je, kako su mediji pisali, zvjerski napao i izvrijeđao ministra Željka Jovanovića. Branio se sa slobode, zar ne?" podsjetila je.

"Kad je u medijima vrijeđao i vas novinare riječima 'mučko đubre' i 'jebote Joca Amsterdam', je li bio zatvaran na 5 dana s mogućnošću pritvora od mjesec dana? Ne, nije. A zašto nije? To ja pitam gospođu predsjednicu, gospodina premijera i sve državne institucije. Koja je razlika između mog brata, ostalih momaka i Mamića?" pita se sestra uhićenog mladića koja ističe kako "podržava svog brata u borbi protiv kriminala u državi, ali na odgovarajući način".

Pročitajte više