"Droga, cuga i još više seksa": Britanci se raspisali o "Sodomi i Gomori" na hrvatskom otoku

Foto: Instagram

KAD IDU na odmor Britanci očekuju ludi provod, a do ove godine britanski mediji redovito su izvještavali o scenama iz "europske Sodome i Gomore" Magalufa. Ove godine njihovu je pažnju privukla jedna druga, nama tako bliska destinacija.

"Više droge, više cuge, više seksa", naslov je koji vrišti s britanskog The Suna, a mjesto koje opisuju naš je Hvar.

"Barmen joj stavlja vojnički šljem na glavu i uzima čekić... Potom počinje udarati po njenoj glavi. Ona se trese pod svakim udarcem, a kad on prestane udarati, ona ispije trostruku tekilu. Nakon toga ona otetura povraćati, dok drugi junak uskače na zloglasni 'tequila boom'. Ova posebna ponuda za pet funti, osmišljena da turiste omami i opije, jedna je od luđih stvari koje se odvijaju u novoj europskoj prijestolnici zabave, Hvaru", piše The Sun.

Na članak ih je potaknula tragična smrt Sarah Lee-Anne Reid, 20-godišnjakinje koja je preminula nakon što je pronađena izvan jednog kluba na tom otoku.

"Tragedija nije usporila nikog od partijanera. Jedan je odlučio da su čekići za slabiće pa je tražio da mu se tekila posluži uz udarce aparata za gašenje požara. Završio je s razbijenim zubom. S druge strane mračnog kluba, muškarac izvlači svoj penis i omata ga oko ruke poput sata. Ponosan zbog svog 'trika' prilazi djevojkama i ispituje ih koliko je sati. Iza njega je 20-godišnji Adam iz Blackpoola koji se hvali da je spavao sa šest cura u 24 sata. 'Pored Hvara Magaluf izgleda kao Downtown Abbey', viče. Uzima limetu iz pića i šprica si je uoči, dok ljudi oko njega navijaju", piše autorica članka Georgette Culley.

Dodaje da se pored njega partijaneri skidaju i trljaju jedni o druge uz R&B hitove. Svako malo netko trči na WC ili vani povraćati, dok drugi nisu dovoljno brzi pa povraćaju po podu.

"WC-i se koriste za različite svrhe, od toga da se tamo hvatate s nekim tko vam se sviđa, do toga da se, kao što smo sami vidjeli, poseksate s nekim", opisuje Georgette.

U klubu je i djevojačka zabava, a cure ispijaju koktele od litre.

"Mlada mi je nekoliko sati ranije rekla da je tu samo da se zabavi i pleše s frendicama. Sad je vani i pritišće muškarca kojeg je tek upoznala uz zid. Trljaju se i ljube strastveno, rukama hvatajući različite dijelove tijela", još je jedan slikoviti opis autorice članka.

Vrijeme radnje koje Georgette opisuje tek su 23 sata pa je zabava za tisuće turista tek počela.

"Znamo kad stižu Britanci. Oni su oni koji trče po gradu i seksaju se sa svim i svakim. Zaposlenici klubova i policija zatvaraju oči pred tim, bojeći se da će uništiti isplativi turistički status", požalila se novinarki Linda, vlasnica dućana na Hvaru.

Naime, na Hvar svake godine dolazi oko pola milijuna Britanaca, a većinu njih čine mladi željni zabave koje su visoke cijene otjerale s Ibize i Magalufa. Od Londona do Hvara ima šest sati vožnje avionom, busom i trajektom, ali zbog ludih zabava totalno se isplati, tvrdi The Sun.

"Bila je to prava misija, no tu sam tek nekoliko sati, a već sam se poševio pa se totalno isplatilo", pohvalio se 22-godišnji James iz Stockporta pored Manchestera.

"Ovdje je totalni pokolj, definitivno će mi se večeras posrećiti", uvjeren je njegov godinu dana mlađi prijatelj Amy.

The Sun podsjeća da Hvar nije oduvijek ovako izgledao, a prije samo nekoliko godina privlačio je stariju klijentelu koja je željela uživati u suncu, povijesti otoka i restoranima pored luke. "Sad je miran pogled na more prekinut prizorom golih turista koji trče uokolo ili se seksaju usred bijela dana", dodaje tabloid.

"Jedva možete prošetati rivom u srpnju i kolovozu jer je sve puno mladih Britanaca koji žele tulumariti dan i noć. Možda su zakoni prestrogi u Britaniji pa im treba ispušni ventil kad dođu ovdje. Jučer sam zatekla mladi par kako se seksa na ulazu u moju kuću", tvrdi 29-godišnja konobarica Sarah.

Tulum s 35 šavova

"Policija intervenira samo ako je baš gadno jer ne žele uplašiti turiste. Bitan je samo novac", naglasila je 26-godišnji Nikola Zorica.

Ipak, The Sun piše kako je zatekao policiju iza ugla kako pretražuje muškarca zbog sumnje da posjeduje drogu. Naime, uz toliki broj klubova, ecstasy postaje sve veći problem. Kasnije te večeri, Georgette čuje 22-godišnjeg Britanca kako se hvali da je jeftino nabavio deset tableta uz koje će izdržati cijelu noć. Nakon što je iskušao tekilu s početka članka, oko 2 sata ležao je na cesti, dok je njegov prijatelj polugol i bos teturao glavnim trgom.

Pored njih je 25-godišnja Vicky plakala jer je nagazila u staklo u noćnom klubu. Nakon što joj je rana zavijena, nastavila je tulumariti. S prijateljicama odlazi u Carpe Diem Beach, gdje je večer prije ragbijaš Mark Tampain iz Leedsa pijan sjeo na umivaonik, iščupao ga iz zida i razrezao leđa. Završio je kod doktora, no večeras ide u drugi klub, Hula Hula, s 35 šavova na leđima. Njegovi prijatelji kažu da mu je liječnik savjetovao da se vrati na kontrolu, no umjesto toga on pije i tulumari dalje.

"Vjerojatno ćemo ga u jednom trenu morati odvesti liječniku. Ali to znači da ćemo izgubiti dragocjeno vrijeme za piće", dodaje. 

Pročitajte više