BiH ministar: Thompson nije poželjan u BiH, dobro se sjećam fašističke pjesme "Jasenovac i Gradiška Stara"

Foto: Hina, Index

O KONCERTU Marka Perkovića Thompsona koji će se održati danas u Mostaru oglasio se i ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić. Istaknuo kako je po njegovu osobnom sudu nastup osoba poput Marka Perkovića Thompsona potpuno nepotreban u okolnostima kakve vladaju u BiH. Ministar sigurnosti BiH Thomsona koji večeras treba nastupiti opisao je kao osobu koja širi mržnju i otvara ratne rane.

"Može on (Thompson) sada pjevati o ljubavi koliko hoće no ja se sjećam njegove pjesme 'Jasenovac i Gradiška Stara'. To je morbidna fašistička pjesma", kazao je Mektić novinarima.

Ocijenio je kako ikonografija koja prati nastupe poput Thompsonovih samo stvara dodatne podjele i potiče sukobe među ljudima što je u BiH poseban problem.

"To je nepotrebna ikonografija nama koji smo izašli iz rata i nastojimo zaliječiti naše traume", kazao je ministar sigurnosti BiH.

Mostarski skup i koncert potpore šestorici ratnih čelnika Herceg Bosne koji čekaju pravomoćnu presudu Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine organizirala je udruga pod nazivom "Hrvatsko srce" a njeni su predstavnici odbacili sve optužbe za širenje mržnje i netrpeljivosti, uključujući i kritike i upozorenja Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH.

Pročitajte više