Oprez, vruće fotke: Deset ljepotica bori se za titulu najseksi Hrvatice

Foto: Saša Zinaja/Nacional

PROŠLA subota bila je vruća u cijeloj Hrvatskoj, no najvruće je bilo onima koji su se zatekli pored amfiteatra Svpetrvs resorta u Supetru na Braču. Upravo tamo, svega nekoliko desetaka metara od plaže, okupilo se deset natjecateljica izbora Najseksi Hrvatica by Štajdi, koji ćete moći pratiti ovog ljeta na Indexu.

Kao da same po sebi nisu dovoljno vruće, frizeri, šminkeri i stilisti sredili su cure u pin-up stilu (koji je podrazumijevao da nose samo vruće hlačice) pa je jasno zašto su pojedini turisti tim dijelom resorta prošetali i po nekoliko puta.

"Tema nam je pin-up, i nevjerojatno smo se dobro zabavili s transformacijama. Cure su baš uživale", kaže Lisa Jericevich, poznata make-up artistica koja osim što je dugo radila u Hollywoodu, šminkala Richarda Gearea i Dalai Lamu, već godinama radi sa Štajdijem.

Djevojke su izabrane putem online castinga, a fotograf Boris Štajduhar nije skrivao da je zadovoljan finalisticama.

"Cijeli život se bavim fotografijom i zadovoljan sam što već devetu godinu za redom uspijevam organizirati jedini izbor ljepote koji se temelji na fotografijama djevojaka. Svake godine interes je sve veći pa je teško odabrati najljepšu djevojku. Iduće godine će biti deset godina da smo započeli s izborom i planiram uvesti neke promjene", najavio je.

Kad se uzme u obzir da su dosadašnje pobjednice Malina Grahek, manekenka i voditeljica Nikolina Miletić Minovska, manekenka Petre Frković, glumica Ornele Vištice, model i pjevačica Mije Jurilj, manekenka i humanitarka Melita Fabečić Onyshenko, studentica Laure Pende i model Iris Volf, jasno je zašto među curama vlada toliki interes za ovaj izbor.

Ideja izbora je da se na njega mogu prijaviti sve djevojke koje smatraju da zaslužuju ovu titulu, bez obzira na to jesu li članice neke modne agencije i imaju li uopće manekenskih ambicija ili iskustva poziranja pred objektivom profesionalnog fotografa. Štajdijeve najseksi Hrvatice samosvjesne su mlade žene kojima laskaju titule najljepših, najpoželjnijih, najseksepilnijih, ali im one nisu glavni cilj.

Snimanje je trajalo cijeli dan, a osim u amfiteatru, djevojke su pozirale u jednom od rijetkih hrvatskih Adults Only hotela, onom pod nazivom Osam na Braču te u bazenu.

Pobjednicu će izabrati čitatelji Indexa, ali i žiri u čijem su sastavu vlasnik Svpetrvs resorta Marijan Dužić, poznati guru luksuza Monty Shadow, talijanska glumica i blogerica Audrey Tritto, estetski kirurg dr. Zoran Žgaljardić.

Finalistice ovogodišnjeg izbora Najseksi Hrvatica by Štajdi su:

Tea Lukić ( 23) iz Zagreba

Ela Marinić (20) iz Splita

Zana Arambašić (27) iz Karlovca

Nela Dokoza (22) s Visa

Maja Gajić (25) iz Rijeke

Ana Kovačec (24) iz Zagreba

Linda Prelec (27) iz Rijeke

Ivona Lesičar (21) iz Zagreba

Lanooloreta Crnjak (24) iz Zagreba

Lea Mardešić (19) s Kozmiže

Pročitajte više