Le Pen iskoristila napad u Parizu za skupljanje političkih bodova

Foto: FaH

MARINE LE PEN je nakon napada održala konferenciju za novinare na kojoj je pokušala pridobiti još političkih bodova na valu terorističkog napada do kojeg je došlo sinoć.

U svojem govoru je napala francuske vođe kako ne rade dovoljno, ali je i navela što bi ona napravila ako postane predsjednica.

Iskritizirala vlasti

"Islamizam je monstruozna totalitarna ideologija koja je objavila rat našoj naciji, našem razumu, našoj civilizaciji", poručila je.

"Imena novih žrtava su dodana dugom popisu mučenika terorizma", dodala je.

Pozvala je Francusku da vrati svoje granične provjere i da uhiti sve sumnjivce s popisa za praćenje koji su povezani s terorizmom. Isto tako je zatražila deportiranje stranih sumnjivih lica i ukidanje dvojnog francuskog državljanstva.

Le Pen je povezala informaciju da je napadač bio uhićen u veljači ali da je ubrzo pušten s lošim djelovanjem francuskih vlasti i prozvala ga "simbolom državnog neuspjeha".

Kaže kako su u ratu u koji se mora uključiti cijela zemlja

Kako piše Independent, nije se osvrnula na činjenicu da je napadač francuski državljanin, ali nije prezala od toga da optuži sudstvo za loše postupanje.

Predložila je i zaustavljanje širenja islamizma Francuskom, što uključuje zabranu salafitskih organizacija, izbacivanje propovjednika i zaustavljanje rada džamija koje su financirane iz inozemstva.

Rekla je kako cijela zemlja mora odgovoriti na ovaj rat.

"Pozivam na buđenje drevnu dušu našeg naroda, koja je sposobna za odupiranje barbarizmu žednom krvi", rekla je Le Pen.

Pročitajte više