Piše: R.I. | 07.02.2017. 20:44

Maras žestoko napao HRT: Kriminal oko dnevnica ima veze s politikom koliko i HTV 4 s novinarstvom

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

SDP-ov Gordan Maras žestoko se obrušio na HRT jer smatra da njihovo izvještavanje o aferi oko (ne)isplaćenih inozemnih dnevnica nije kvalitetno odrađeno.

"MOGUĆI KRIMINAL OKO DNEVNICA U VLADI IMA VEZE SA POLITIKOM KOLIKO I HTV 4 SA OZBILJNIM NOVINARSTVOM!

PA NISU TI SAVJETNICI BILI ČLANOVI HDZ-a DA BI IM NA PAMET PALO DA KRADU IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA KAO ŠTO JE HDZ RADIO ZA VRIJEME FIMI MEDIJE!

Svima je u Hrvatskoj danas valjda jasno da se mogući kriminal oko novca isplaćenog za dnevnice u Vladi RH dogodio na nižim razinama i da sa bivšim savjetnicima ili predstojnikom ureda premijera nema nikakve veze.

Svima osim HTV-u, koji danas u emisiji na četvrtom programu ispituje gospodina Budaka kao da je u Uskoku. Pitanja poput da li vas je iznenadilo, ili SDP tvrdi da su to podmetanja što vi kažete, ne da su glupa nego pokazuju elementarnu nekorektnost i želju HDZ-ove televizije da se SDP što više poveže sa tom aferom.

HTV više ne radi emisije o HEP-u, INA-i dok Plenković netransparentno pregovara sa Orbanom. To ih ne zanima.

Medijski prikrivaju novu štetu koju nam HDZ želi nanijeti! Što će tek biti kad Plenković stavi svog favorita za novog direktora?", napisao je Maras.

Podsjetimo, državna revizija u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz ureda bivšeg premijera trojici njegovih posebnih savjetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je 307.785 kuna za inozemne dnevnice.

Radi se o više od 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno. Dvojici savjetnika isplaćeno je po 186, a trećem - njih 160. Prema tome, ispada da je svaki od njih na službenom putu boravio skoro pola godine. Sva su putovanja, međutim, trajala između 9 i 12 dana, objavljeno je u Dnevniku HRT-a.

No, savjetnici redom tvrde da nikakve novce nisu podizali niti su na toliko inozemnih putovanja odlazili.
 

NAJNOVIJE
VEZANO
NAJČITANIJE