"Britanski Elvis" pred optužbom zbog seksualnog zlostavljanja tinejdžera

Foto: Hina

TUŽITELJI su najavili da će razmotriti dokaze koje je dostavila policija i da će se poznati britanski pjevač Cliff Richard možda naći na optuženičkoj klupi zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika.

Richard je navodno u 1985. seksualno maltretirao maloljetnika neprimjereno ga dodirujući, zbog čega nikad nije uhićen, piše Daily Mail. Danas 75-godišnji pjevač uvijek je navodio da su ti navodi potpune laži, no sada bi mogao to raditi u sudnici.

Žrtva britanskog pjevača, koji je tada bi tinejdžer, kritizirao je ophođenje policije s njegovim slučajem i naveo da se suočio s neprestanim ignoriranjem u vezi svojih optužbi. Policija je tek 2014. godine počela ispitivati Richarda i pretraživati mu dom.

Mnogi osobe iz engleskog javnog života zgrožene su ovim slučajem. "Ovo je katastrofa za Veliku Britaniju. Sir Cliff jedan je od najvećih Engleza 20. stoljeća. Ovo je povijesni skandal", izjavio je DJ Paul Gambaccini, koji je i sam bio oslobođen sličnih optužbi s kojima se sada suočava Richard.

Cliff Richard imao je dugotrajnu pjevačku karijeru koja se protezala od 50-ih do 90-ih godina prošlog stoljeća. Primio je i titulu viteza od kraljice Elizabete, a stekao je i nadimak "britanski Elvis Presley".

Pročitajte više