Osijek u sudačkoj nadoknadi šokirao Hajduk i uzeo bod

Foto: Hajduk.hr

HAJDUK u 25. kolu HNL-a na Poljudu dočekao Osijek, a utakmica je završila 2:2. 
 
Osijek je na Poljudu izvukao remi doslovce u posljednjoj sekundi sudačke nadoknade, kad je Benedikt Mioč u zadnjem napadu svoje momčadi uspio savladati Lovru Kalinića. Više nego zasluženo.
 
Antipropaganda nogometa na Poljudu
 
Utakmica koju smo imali prilike večeras vidjeti na Poljudu bila je prava antipropaganda nogometne igre. Gledali smo dvoboj dva podjednako loša protivnika koji su se svojski trudili svih 90 minuta da odigraju što lošije. Nevjerojatna je to bila niska pogrešaka, krivih dodavanja, katastrofalnog pozicioniranja. Sve u svemu, bilo bi posve nezasluženo da su tri boda pripala bilo kojoj momčadi.
 
Osijek je bolje otvorio utakmicu, Nakon kontre, Lesjak je odlično proigrao Šoršu, koji bježi Nižiću i zabija za 0:1.
 
Sušić jedina svijetla točka u tužnom Hajduku
 
Hajduk se ekspresno vratio u meč. Tino Sven Sušić vratio se nakon odrađene suspenzije zbog crvenog kartona zarađenog protiv Lokomotive i još je jednom pokazao da je bez premca najbolji igrač u momčadi Damira Burića. Sušić možda nema potrebnu brzinu, bez koje je nemoguće opstati u vrhunskom europskom nogometu, voljni moment mu je također dosta upitan, no BiH reprezentativac s loptom zna daleko više od bilo kojeg svog kolege u bijelom dresu.
 
Izjednačujući gol bilo je pravo malo remek djelo. Sušić je u 11. minuti primio loptu na 30 metara od vrata Osijeka, napravio je korak dva i s 25 metara pogodio same rašlje Žitnjakova gola. Bez sumnje, bio je to jedan od najljepših golova sezone u HNL-u.
 
 
Sušić je i nakon pogotka nastavio opasno prijetiti, a novom je bombom s velike udaljenosti u 21. minuti zatresao gredu. Odmah nakon toga, sjajnim je driblingom probio lijevi bok i još bolje pronašao Franu Vojkovića, koji s šest metara glavom gađa preko vrata Žitnjaka.
 
Hajduk je do poluvremena ipak uspio potpuno preokrenuti rezultat. Milić je ubacio visoku loptu iz prekida, obrana Osijeka uzela je minutu odmora, a neometani a Nižić je čekao na lijevoj vratnici i iz blizine je pospremio loptu u mrežu za 2:1.
 
Kad je stao Sušić, stao je i Hajduk
 
U prvih 45 minuta gledali smo jako loš i nesadržajan nogomet, no nastavak je bio vjerojatno najlošije poluvrijeme ove sezone u HNL-u. Sušić je stao, Hajduk je stao. Osječani su vrlo brzo shvatili da se ne moraju bojati domaćina i krenuli su u nastavak puno agresivnije i energičnije. Najbolju prigodu imao je Nikola Mandić, večeras najkonkretniji igrač Osijeka, kad je izašao sam pred Kalinića, no pucao je traljavo i bezopasno.
 
Gosti su u drugom poluvremenu bili puno bolja momčad, no limitirani kvalitetom, višak agresije i želje nisu znali konkretizirati. U nekoliko navrata imali su serije od po nekoliko kornera, no to je uglavnom bilo sve. Sve do 94. minute kad se na Poljudu ukazao Benedikt Mioč.
 
Ako se pitate zašto smo zaboravili istaknuti prilike Hajduka u drugom poluvremenu, budite bez brige, nismo. Problem je jedino u tome što Hajduk na Poljudu u u drugih 45 minuta nije uspio stvoriti niti jednu izglednu šansu protiv momčadi koja se grčevito bori za opstanak.
 
Hajduk je na pet bodova zaostatka za drugoplasiranom Rijekom, ali i utakmicom više, a Osijek je ostao u zoni ispadanja.
 

HAJDUK: Kalinić, Juranović, Nižić, Bilji, Milić, Jefferson, Roguljić, Bencun, Vojković, Sušić, Maloku.

OSIJEK: Žitnjak, Radotić, Lesjak, Škorić, Špičić, Vojnović, Šorša, Šarić, Matas, Lukić, Knežević.

 

Pročitajte više