U Indiji pretukli i zapalili žrtvu silovanja, sad je umrla

Foto: EPA

INDIJKA koju su pretukli i zapalili muškarci optuženi da su je silovali preminula je zbog srčanog zastoja, objavio je u subotu glasnogovornik bolnice Safdarjang u New Delhiju.

23-godišnjakinja je napadnuta i zapaljena u četvrtak u okrugu Unnao u pokrajini Uttar Pradesh. Bila je na putu prema susjednom gradu i saslušanju u slučaju koji je prošle godine podnijela protiv dva muškarca, optužujući ih da su je silovali.

Prvo je primljena u lokalnu bolnicu pa helikopterom prebačena u New Delhi. Zadobila je opekline na 70 posto tijela, a preminula je u noći na subotu zbog srčanog zastoja, otkrio je doktor Shalabh Kumar, koji ju je liječio. 

Uhićena su petorica muškaraca koje je navela u svojoj izjavi policiji. Među njima su i imena dvojice optuženih za silovanje.

Tukli je i zapalili

U izjavi je navela kako su je tukli i zapalili, prenosi televizija NDTV. 

Usprkos strožim zakonima i mjerama potaknutih grupnim silovanjem i smrću mlade žene na autobusu u indijskoj prijestolnici krajem 2012., velik broj takvih slučajeva i dalje se događa u Indiji. 

Tjedan dana prije slučaja u Unnau, u blizini Hyderabada 27. studenoga je silovana i zapaljena 27-godišnjakinja. To je pokrenulo prosvjede diljem Indije. 

Policija je objavila kako su četvorica optuženih za taj slučaj ustrijeljeni u petak dok su pokušali pobjeći iz pritvora.

Prema posljednjim podacima vlade, u Indiji su 2017. silovane 33 tisuće žena. 

Pročitajte više