Bankaru iz Vrlike u bijegu pomagao bivši pripadnik zloglasne Kažnjeničke bojne

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

KAKO je Index doznao, Srđan Djaković, dugogodišnji šef poslovnice OTP banke u Vrlici koji je prije desetak dana nestao s 11,4 milijuna kuna, barem je jednom kao bjegunac prešao granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

>> Doznajemo: Bankar iz Vrlike je bez problema prešao granicu Hrvatske i BiH

Prema novim informacijama, u BiH je Djaković prešao još 5. studenog, a istog se dana i vratio u Hrvatsku. 

Iz BiH se vratio isti dan

Objavio je to portal Grude.com, koji doznaje i da je Djaković tijekom boravka u Bosni i Hercegovini bio u Grudama. Izvor je tom portalu ispričao da se bankar istog dana vratio natrag u Hrvatsku, ali ne zna je li se  s nekim drugim, lažnim identitetom vratio u BiH.

Službeno, splitska je policija izvijestila da je Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršila kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela na štetu banke sa sjedištem u Splitu, kao i nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. 

59-godišnjak je Djaković, dok se za pomagača veli da je "u ovom trenutku nedostupan", a "pružio je pomoć" Djakoviću, odnosno, "nakon počinjenja kaznenog djela svojim ga vozilom odveo u Bosnu i Hercegovinu".

Pomogao mu član zloglasne Kažnjeničke bojne

Slobodna Dalmacija piše kako je Djakoviću u bijegu pomogao 45-godišnji Jadranko B. iz Širokog Brijega (bivši pripadnik Tutine Kažnjeničke bojne) koji ga je svojim vozilom i odveo u BiH. Djaković je u BiH ušao preko graničnog prijelaza Vinjani Donji. 

Mnogim pravnim ekspertima nije jasno zašto se ovim slučajem bavi Općinsko, a ne Županijsko državno odvjetništvo u Splitu. Za sad se bankar sumnjiči za kazneno djelo pronevjere. 

Djaković je, kako je poznato, nestao s 11,4 milijuna kuna koje je uzeo iz banke, a ni nakon njegovog ispitivanja u policiji nije poznato gdje je veći dio te svote. Naime, i dalje se traga za 8,9 milijuna kuna.

Pročitajte više