Doznajemo: Bankar iz Vrlike je bez problema prešao granicu Hrvatske i BiH

Foto: Pixsell/Miranda Cikotic

PREMA dostupnim informacijama Srđan Djaković, dugogodišnji šef poslovnice OTP banke u Vrlici, barem je jednom kao bjegunac prešao granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Djaković je, kako je poznato, prije desetak dana nestao s 11,4 milijuna kuna koje je uzeo iz banke, a ni nakon njegovog ispitivanja u policiji nije poznato gdje je veći dio te svote. Naime, i dalje se traga za 8,9 milijuna kuna.

Signal Djakovićevog mobitela lociran u okolici Sarajeva

U 16 sati započelo je Djakovićevo ispitivanje u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu koje ga tereti za pronevjeru. Poznato je i da je tijekom bijega signal Djakovićevog mobitela lociran u okolici Sarajeva, a kako se doznaje, još se traga za 45-godišnjakom koji ga je prevezao u BiH.

Unatoč statusu okrivljenika uspio prijeći granicu između Hrvatske i BiH

Djaković se jutros u Splitu javio odvjetniku, što znači da je unatoč statusu okrivljenika uspio prijeći državnu granicu. Kako je to uspio, još se ne zna.

Policija potvrdila da je pomagač svojim autom odvezao Djakovića u BiH

Službeno, splitska je policija izvijestila da je Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršila kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela na štetu banke sa sjedištem u Splitu, kao i nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. 

59-godišnjak je Djaković, dok se za pomagača veli da je "u ovom trenutku nedostupan", a "pružio je pomoć" Djakoviću, odnosno, "nakon počinjenja kaznenog djela svojim ga vozilom odveo u Bosnu i Hercegovinu".

 

 



 

Pročitajte više