Došao je u park prirode pa dobio najslađe iznenađenje od papigice

Screenshot: YouTube

OVA mala papiga živi u parku prirode u sklopu kojeg se nalazi i rehabilitacijski centar za životinje iz novogvinejske divljine. Nekada su te životinje doživjele ozljede, nekada su ih povrijedili krivolovci, a nekad su ih odbacile majke i drugi pripadnici njihovih vrsta.

Takve se životinje ne mogu brinuti same o sebi pa završe upravo u ovom parku prirode u kojem su, nakon oporavka, slobodne činiti što žele. Mogu se vratiti u divljinu, a mogu ostati živjeti na području parka koji je, zapravo, ogromna prašuma u kojoj su sve životinje tretirane etički ispravno.

Za razliku od ZOO vrtova i parkova u kojima su životinje zatvorene, ovaj park se može pohvaliti potpunom slobodom i pravilnom brigom o svojim životinjama. Jedna od njih je i papigica iz ove priče koja je posebno zavoljela jednog kanadskog turista.

Sletjela mu je na rame i jednostavno se nije htjela odlijepiti od njega. Vidjela je nešto posebno u njemu, njegova energija joj je odgovarala pa se odlučila ugnijezditi i tako je uživala sve dok je volonteri nisu rukama sklonili s njega. Taj predivni prizor je snimljen, a možete ga pogledati u videu koji slijedi. 

Pročitajte više