Zašto je Sliško prebio Petrača? "Smatra ga odgovornim za ubojstvo oca i strica"

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Zeljko Lukunic/PIXSELL

PREMLAĆIVANJE Hrvoja Petrača u centru Zagreba koje se dogodilo u subotu navečer i dalje je jedna od glavnih tema u javnosti. 

On se ispred hotela Esplanade nakon što je izašao iz automobila sukobio s Vjekom Sliškom, nećakom ubijenog "kralja poker aparata" Vjeke Sliška i sinom također ubijenog Marka Sliška. On je jučer kriminalistički obrađen u policiji, nakon što se ujutro sam pojavio u prostorijama policije.

Policija je u međuvremenu objavila kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad muškarcem rođenim 1989. godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ''Teška tjelesna ozljeda'' i ''Prijetnja'' na štetu muškarca rođenog 1955. godine. 

'Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetniku. Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode i kriminalističko istraživanje zbog prekršajne odgovornosti muškarca rođenog 1955. godine, na temelju Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira'', stoji u priopćenju.

Prema objavljenim informacijama, Petrač je u tučnjavi zadobio prijelom potkoljenice i ozljede glave, prilikom čega je pretrpio potres mozga. Petrač je ranije bio osuđen za otmicu sina svog nekadašnjeg prijatelja, generala Vladimira Zagorca, a bio je i krunski svjedok u aferi Dragulji. Iz zatvora je pušten 2011. godine.

Počelo se spekulirati da je razlog sukoba Sliška i Petrača motiviran frustracijama Vjeke Sliška prema Hrvoju Petraču zbog prošlosti Petrača i obitelji Sliško, a s time se slaže i glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić koji se bavio temama kriminalnog podzemlja.

"Petrača smatra odgovornim za ubojstvo oca i strica"

"Petrača on evidentno smatra odgovornim za ubojstva svoga oca i strica. To je ono što se može legitimno naslućivati i vrlo ozbiljno sumnjati. Ne vidim nekog drugog razloga, a sve ovo što se pojavljuje kroz usta njegova odvjetnika su teatralna banaliziranja te situacije", rekao je Jelinić za RTL Direkt

Za Vjeku Sliška se zadnji put čulo 2014. kad je iz kalašnjikova pucao po noćnom klubu na Radničkoj

Za Sliška mlađeg se posljednji put čulo 2014., kada je iz kalašnjikova pucao po staklu noćnog kluba na Radničkoj cesti. Petrač je pak trgovao oružjem, bavio se bankarskim poslovima, imao kafiće i restoran, ali najviše ga se pamti po osudi za otmicu Zagorčeva sina i višegodišnjem bijegu koji je završio prijetnjom tadašnjem premijeru.

Petrač prijetio Sanaderu

"Želim puno, puno sreće Smradaneru u njegovom političkom samoubojstvu", poručio je 1. rujna 2005. Petrač.

Inače, otkako je kralj kocke Zlatko Bagarić ubijen 1998., u idućih su petnaest godina u ratu hrvatskog podzemlja izvedena čak 42 atentata. I za većinu se do danas ne zna počinitelj, a kamoli naručitelj. Ali situacija se u posljednjih 10-ak godina - primirila, a akteri su postali imućni poduzetnici. 

"Pripadnici tog miljea su bili povezani s HDZ-om i njegovim desnim krilom

"Različito je bilo to što su pojedinci iz tog miljea bili itekako društveno i politički utjecajni, navezani s brojnim moćnim pojedincima iz tadašnjih elita, ponajprije HDZ-a i njegova desnog krila. Danas je ta situacija drugačija, kriminalne grupe su kriminalne grupe", dodao je Jelinić za Direkt.

Sada u odnosu Sliško-Petrač posla imaju i policija i pravosuđe, a danas bismo trebali doznati ide li Vjeko Sliško u istražni zatvor ili na slobodu.

Pročitajte više