Žena poginula u sudaru vojnog autobusa, busa s djecom i auta. 14 je ozlijeđenih

Video: Dalmacija Danas Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

OČEVIDOM prometne nesreće jutros na Klisu u kojoj je jedna osoba poginula, a 14 je ozlijeđeno utvrđeno je da je nesreću prouzročila vozačica osobnog vozila Chevrolet Spark (56) koja je prešla u suprotni trak i udarila u autobus Setra M3 splitskih registracija, doznaje se večeras u Općinskom državnom odvjetništvu. 

Prometna nesreća dogodila se jutros na Županijskoj cesti u Ulici Kneza Trpimira, a u nesreći su sudjelovali osobni automobil Chevrolet Spark i dva autobusa.

Među putnicima u jednom autobusu bila su djeca, a u drugom autobusu redovitog vojnog linijskog prijevoza bili su pripadnici Hrvatske vojske na putu od Sinja do Splita.

Poginula žena imala je 56 godina i preminula je na mjestu nesreće, javlja Dalmacija Danas. Prema najnovijim, ali i dalje neslužbenim informacijama, vjerojatno nije došlo do kontakta dva autobusa. Vozač vojnog autobusa skrenuo je s kolnika da bi izbjegao direktan sudar s drugim autobusom. Osobni automobil sudario se s autobusom tvrtke Promet Sinj koji je većinom prevozio školsku djecu.

Ozlijeđeno i šest vojnika

Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a priopćila je da je u tom autobusu ozlijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske kojima je pomoć pružena u KBC-u Split.

Vozačica auta skrivila nesreću

Po završetku višesatnog očevida iz Općinskog državnog odvjetništva večeras se doznaje kako je utvrđeno da je 56-godišnja vozačica osobnog vozila Chevrolet Spark splitskih registracija u jednom trenutku prešla u suprotni prometni trak te udarila u autobus marke Setra M3 splitskih registracija, kojim je upravljao 48-godišnji vozač. 

Nakon udara autobus Setra M3 je prešao na južni prometni trak i udario prednjim lijevim dijelom u prednji lijevi dio autobusa Mercedes M3, splitskih registracija, kojim je upravljao 64-godišnji vozač, a koji se kretao iza osobnog vozila Chevrolet Spark. 

Na mjestu nesreće poginula je 56-godišnja vozačica Chevrolet Sparka, dok je 14-ero putnika u autobusu zadobilo tjelesne ozljede.

"Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu odredila je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela vozačice, izdala je usmeni nalog za izuzimanje krvi i urina od svih sudionika ove prometne nesreće, izdala je nalog za izuzimanje tahografa iz oba autobusa i odredila provođenje prometno-tehničkog vještačenja na okolnosti nastanka predmetne prometne nesreće", rečeno je u Odvjetništvu.

Javili se iz MORH-a

U popodnevnim satima oglasili su se iz MORH-a. Oni kažu kako autobus koji je prevozio vojnike nije uzrokovao nesreću.

"Autobus privatnog prijevoznika koji je prevozio pripadnike HV-a nije uzrokovao prometnu nesreću koja se jutros dogodila na kliškoj cesti", stoji na početku priopćenja MORH-a.

"Autobus privatnog prijevoznika Mihaljević Bus koji obavlja usluge prijevoza pripadnika Hrvatske vojske na posao na relaciji Split-Sinj, a u kojem su se nalazili pripadnici Hrvatske vojske, zatekao se na kliškoj cesti gdje se u jutarnjim satima 14. listopada 2019. dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo civilno osobno vozilo i drugi autobus prijevoznika Promet Makarska.

Naime, u trenutku sudara civilnog vozila s autobusom prijevoznika Promet Makarska, autobus s pripadnicima Hrvatske vojske nalazio se iza civilnog vozila.

Šestorica pripadnika Hrvatske vojske koji su bili u autobusu su lakše ozlijeđeni te im je pružena medicinska pomoć.

U tijeku je utvrđivanje okolnosti ove prometne nesreće", stoji u priopćenju MORH-a.

Više informacija policija će dati nakon obavljenog očevida.

Pročitajte više