Ulični pas nije nikada mahao repom, a onda su ga spasili

Screenshot

PAS Homer pronađen je kako luta ulicama s vodilicom koja je bila omotana oko njega i jako ga stiskala. Spasioci vjeruju da je lutao mjesecima, trudeći se preživjeti. Čovjek koji ga je odlučio spasiti je bio uporan i znao je da ne smije odustati bez obzira na to koliko će vremena biti potrebno da mu Homer počne vjerovati.

Svaki dan mu je dolazio, hranio ga i pokušao mu se približiti kako bi ga pomazio. Jedan dan je sjedio uz njega više od sat vremena i na kraju su se čekanje i trud isplatili. Polako ga je počeo maziti, a onda ga je nježno uzeo u naručje i odvezao kući. Homer je i dalje bio u strahu, no čovjek je bio spreman napraviti sve kako bi ovaj tužan i preplašen psić bio ponovno sretan.

Prvo jutro u novom domu je bilo teško, Homer je jedva izašao iz kuće i nije htio obaviti nuždu od straha. S puno strpljenja, uspjeli su napraviti još par koraka. Pri povratku u kuću, Homer se sjeo ispred stepenica jer su ga i one plašile. Nije znao kako biti pas, kako hodati na vodilici i po stepenicama.

Čovjek ga je unio u kuću taj prvi dan. Nakon par tjedana, Homer je i dalje vrlo plašljiv pas, no njegov čovjek i dalj ne odustaje i maksimalno je strpljiv. Homer ima dobrih i loših dana, a jedan od boljih dana je bio i ovaj kada je sam izašao iz kuće i legao na travu kako bi uživao u suncu.

Taj dan je i prvi put sam uzeo poslasticu iz čovjekove ruke. Napredak je bio izuzetno polagan, no sve se promijenilo jednog jutra. Taj dan se njegov privremeni udomitelj okrenuo i iza sebe ugledao Homera kako maše repom - prvi put u životu te ga je gurkao njuškicom.

Dva i pol mjeseca je bilo potrebno da Homer počne vjerovati ovom čovjeku i počne mahati repićem. Trud se svakako isplatio, a mi se nadamo da će Homer imati najbolji i najsretniji život. Sada kada je ponovno veseli i zaigrani pas, vrijeme je da pronađe i svoju novu obitelj koja će ga voljeti baš takvog posebnog i divnog. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više