Vozač kombija s migrantima još u bijegu, na granici sa Srbijom uhićene 2 osobe

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

VOZAČ kombija s migrantima koji je završio u rijeci Kupi i dalje je u bijegu, međutim policija je na granici Hrvatske i Srbije uhitila dvije osobe koje se dovode u vezu s njim.

Potvrdio je to zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić večeras u razgovoru za Novu TV.

"Vozač, državljanin Republike Srbije i dalje je u bijegu. On je pobjegao u smjeru minskog polja", dodao je. Ranije su iz policije rekli kako su sve raspoložive snage, interventna, specijalna i temeljna policija, u potrazi za vozačem.

U kombiju bilo i četvero djece

U kombiju je bilo 11 osoba, a jedna je žena preminula. Četvero djece u dobi od tri do devet godina zadržano je u bolnici na promatranju. Dehidrirani su i povraćali su.

Podsjetimo, u mjestu Slatina Pokupska policajci su tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija pokušali zaustaviti kombi njemačkih nacionalnih oznaka koji se na svjetlosne znakove nije zaustavio, nego je vozač povećao brzinu kretanja, uslijed čega je sletio u rijeku Kupu. Bilo je to oko tri sata u noći sa subote na nedjelju.

Policijski službenici koji su se našli na mjestu događaja krenuli su spašavati osobe iz kombija te razbili staklo. Prema do sada utvrđenom policijski su službenici iz kombija iz rijeke spasili 11 migranata, međutim jedna ženska osoba je kasnije tijekom pružanja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula.

Vozač je tada iskočio iz kombija i pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone.

Pročitajte više