Trump bez komentara, na summit G7 iznenada došao iranski ministar

Foto: EPA, Hina

IRANSKI ministar vanjskih poslova danas je sletio u francusko odmaralište u Biarritzu u kojemu se održava summit skupine G7, neočekivani događaj na skupu kojega već muči neslaganja američkog predsjednika Donalda Trumpa sa zapadnima saveznicima po brojnim pitanjima, uključujući Iran.

Mohammad Javad Zarif održao je sastanak s francuskim ministrom vanjskih poslova o načinima smanjenja tenzija između Teherana i Washingtona, rekao je francuski dužnosnik.

Također je rekao i da trenutno nema planova za sastanak Zarifa s članovima izaslanstva predsjednika Trumpa u mjestu održavanja summita, u gradu Biarritzu na jugozapadu Francuske.

"Nema sastanka s Amerikancima u Biarritzu"

"Nema sastanka s Amerikancima u Biarritzu", poručila je na Twitteru glasnogovornica iranske misije pri UN-u, Alireza Miryousefi.

Trump je, kada su ga upitali o dolasku Zarifa u Biarritz, koji je zbog summita skupine G7 zatvoren od subote do ponedjeljka, rekao kako "nema komentara".

Europski čelnici nastojali su ublažiti sve veće sukobe između Irana i Sjedinjenih Država otkako je Trump povukao SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom iz 2015. te ponovno uveo sankcije iranskom gospodarstvu.

Pročitajte više