U sportskim torbama skrivali marihuanu vrijednu milijune. Privedeni na DORH

Foto: Index

JUTROS je na ispitivanje pred Državno odvjetništvo doveden Branimir M., 40-godišnjak koji je osumnjičen za pokušaj prevoženja 341,8 kilograma marihuane preko Graničnog prijelaza Karasovići.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zapljenu je proglasila najvrjednijom ove godine s obzirom na to da je procijenjena vrijednost pronađene marihuane pet milijuna kuna, a na ilegalnom tržištu 15 milijuna.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije povodom zapljene, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica istaknuo je kako je u četvrtak poslijepodne GP-u Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio autobus registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika.

Kako je istaknuo, vozača je odala nervoza, a na pitanje policijskih službenika o sadržaju u sportskim torbama koje prevozi, kazao je kako je u njima sportska oprema momčadi iz Brazila.

Policija je u autobusu pronašla 21 torbu s 42 paketa marihuane različitih dimenzija i mase. U slučaj je, uz vozača, uključena još jedna osoba koja je sat vremena kasnije privedena na ispitivanje.

Riječ je o N.Č. iz Dubrovnika koji se skrivao pred reporterima prilikom privođenja.

Pročitajte više