Omišanin bježao policiji pa lagao da ga je ugrizao poskok i zvao HGSS

Foto: HGSS

POLICIJSKI službenici Policijske postaje Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom.

Naime, nakon što je na omiškom području u mjestu Zakučac 20. kolovoza oko 00.15 uočen motocikl u prometnom prekršaju, policijski službenici su ga pokušali zaustaviti, na što se isti oglušio i dao u bijeg. Predmetni motocikl naknadno je pronađen uz cestu, a u 3.40 zaprimljena je obavijest Doma zdravlja da je jedna osoba telefonskim putem zatražila liječničku pomoć zbog ugriza zmije te je utvrđeno da se radi o navedenom 24-godišnjaku.

Osim toga, kako se naknadno saznalo, mladić je zvao i HGSS pozvavši ih da dignu helikopter, za čim nije bilo potrebe s obzirom na to da se radi o lako pristupačnom području.

Radi spašavanja i pružanja pomoći, na teren su, osim liječničkog tima, upućeni pripadnici HGSS-a i vatrogasci. Nakon što je pronađen, obavljen je liječnički pregled te nisu pronađeni tragovi koji potvrđuju da se radi o ugrizu zmije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 24-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune, uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku. 

Pročitajte više