ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA

Doznajemo: USKOK sumnjiči Kuščevića za aferu koju je otkrio Index

Foto: Pixsell/Ivo Cagalj/Index

LOVRU KUŠČEVIĆA i druge USKOK ispituje za zlouporabu položaja i ovlasti, a današnjim izvidima, odnosno pretresom stanova i nekretnina, obuhvaćeno je više osoba koje se povezuje za pomaganje te poticanje na ovo kazneno djelo, doznaje Index. 

>> Kuščević dao POS-ov stan HDZ-ovu načelniku, a ovaj ga iznajmljuje turistima

Jedan od krakova istrage usmjeren je prema priči koju je Index otkrio još u svibnju

Neslužbeno nam je potvrđeno kako je jedan od krakova istrage usmjeren prema priči koju je još u svibnju ove godine prvi objavio i otkrio Index.

Riječ je o dodjeli POS-ovih stanova iz 2010. godine, a odluku je donosila Općina dok je načelnik bio Lovro Kuščević. Među 12 dobitnika POS-ovih stanova su bili Kuščevićev šogor Ivica Žuvić te HDZ-ov načelnik Svemir Obilinović. 

Policija pokucala i na vrata Kuščevićeva šogora, evo što nam je rekao kad smo ga nazvali

Ivici Žuviću, bratu Kuščevićeve supruge, policija je danas pokucala na vrata i to u više nekretnina kojima je on vlasnik. Sutra će Kuščevićev šogor, kako doznajemo, biti ispitan na policiji odnosno na saslušanju.

Danas smo nazvali i Ivicu Žuvića, koji nam je nakon bar bezuspješnih pokušaja ipak uzvratio poziv.

Kad je čuo da ga zove novinar Indexa, sve što je uspio izustiti bilo je: "Ajme, doviđenja".

Duga i plodonosna veza Kuščevića i Žuvića

Žuviću je, podsjetimo, odobrena kupnja POS-ova stana u vrijeme dok je načelnik Općine bio Kuščević, a upravo je Kuščević Žuviću bio jamac za kredit jer ovaj nije bio kreditno sposoban. U svibnju ove godine otkrili smo da je Žuvić dvije godine poslije kupovine POS-ova stana, odnosno 2012., u bračkoj uvali Grška kupio maslinik od čak 518 kvadratnih metara i pripadajuću gospodarsku zgradu površine 75,86 kvadrata. Danas je ondje luksuzno zdanje. 

>>Ovo je skrivena oaza u kojoj uživa Kuščević. Pitali smo ga tko je vlasnik

Naglasimo kako u sabor još uvijek nije stigao zahtjev USKOK-a za skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću, koji je u srpnju ove godine nakon podnošenja ostavke na mjesto ministra uprave aktivirao zastupnički mandat.

>> Policija upala u Kuščevićevu kuću, ali ne smije ga uhititi

Pročitajte više