Tuga za nogometašem koji je poginuo u Dubrovniku: "Počivaj u miru dobri dječače"

Foto: MNK Square

DUBROVNIK se oprašta od mladog nogometaša Andra Zarača koji je poginuo sinoć na povratku s malonogometnog turnira na Kantafigu.

Kako je objavila policija, on je stradao u prometnoj nesreći do koje je došlo kada je upravljao mopedom krećući se iz pravca Dubrovnika u pravcu Sustjepana te je u jednom trenutku, iz neutvrđenih razloga, vozilom skrenuo desno i udario u brdo. Uslijed udara i on i njegova 18-godišnja suputnica pali su na kolnik, dok se moped nastavio nekontrolirano kretati po cesti. 

Mladi je Andro preminuo ma mjestu od zadobivenih ozljeda, dok je 18-godišnja suputnica lakše ozlijeđena. Oboje su nosili kacige, rekli su iz policije. Dulist.hr je objavio kako je moguće da je do nesreće došlo jer je tijekom vožnje kod 19-godišnjeg Andra došlo do zastoja srca, a tu je informaciju potvrdio je i predsjednik njegova malonogometnog kluba MNK Square Željko Raguž.

Dubrovnik tuguje za mladićem. 

Tuga u Dubrovniku

"Počivaj u miru, dobri dječače. U ime organizatora i svih sudionika, najiskrenija sućut obitelji. Do daljnjega se natjecanje otkazuje", istaknuto je u objavi Amaterskog sportskog društva Kantafig o otkazivanju istoimenog malonogometnog turnira zbog prerane smrti Andra Zarača.

Isto tako, AŠD Montovjerna objavio je kako se do daljnjeg otkazuju termini odigravanja turnira u Čokolinu, poznatijeg kao Mali Wembley. Svi će na vrijeme biti obaviješteni o nastavku. Otkazan je i turnir Sv. Mihajlo.

Sućut obitelji i Malonogometnom klubu Square izrazio je i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković brzojavom.

"Primite moju najiskreniju sućut. Andro je bio mlada nada vašeg kluba. Njegov talent je uvijek bio zapažen, i kada je igrao za kadete osvojivši brončanu medalju na državnom prvenstvu i kada je nizao pobjede u seniorskom dresu. Koliko je uspješan bio dokazao je i ulaskom u hrvatsku malonogometnu reprezentaciju do 19. godine, na što ste zasigurno bili itekako ponosni. Njegovi uspjesi govore o tome koliko je perspektivan sportaš bio, a vjerujem da će vama ipak najviše nedostajati Andro, vaš dragi kolega koji je s vama dijelio sve na parketu i izvan njega. U ovakvim teškim trenucima, nadam se da će vam te uspomene pružiti barem zrno utjehe. U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem vam izraze najdublje sućuti", napisao je dubrovački gradonačelnik. 

Njegov malonogometni klub: “Sport mu je obilježio život”

Zaraču je, naime, kako pišu iz njegovog kluba MNK Squarea, sport obilježio život te je od djetinjstva trenirao judo i mali nogomet.

"Nažalost, zatekla nas je najtužnija moguća vijest. Ostali smo bez našeg mladog igrača, tuga je velika i želim u ime kluba izraziti sućut obitelji i da su naše misli s njima u ovim teškim trenucima", rekao je predsjednik Željko Raguž.

Zarač je u Squareu igrao od 15. prosinca 2014., a nastupao je u kategoriji kadeta i juniora te je bio jedan od najvažnijih igrača kadetske momčadi koja je osvojila treće mjesto na državnom prvenstvu. Debi u seniorskom dresu imao je protiv Futsal Dinama 12. svibnja 2017. u Dubrovniku, a posljednji nastup upisao je u Šibeniku protiv FC-a Crnice, 14. travnja 2018.

Upisao je ukupno 36 nastupa za seniorsku momčad. Svojim igrama i zalaganjem prošle godine dobio je poziv u reprezentaciju Hrvatske u uzrastu do 19 godina. 

Pročitajte više