LIGE PETICE

CELTA - REAL MADRID 1:3 Show Reala s igračem manje, Modrić pocrvenio

Foto: Getty Images / Guliver Image

REAL MADRID krenuo je pobjedom u novu sezonu La Lige. Španjolski velikan svladao je Celtu u Vigu 3:1, a njegova pobjeda nije bila tako laka kao što to govori rezultat. Naprotiv. 

Za prva tri boda u sezoni zabili su Karim Benzema u 12. i Toni Kroos koji je u 61. zabio golčinu od prečke samo četiri minute nakon izravnog crvenog kartona koji je dobio Luka Modrić, prvog u karijeri. 

No, krenimo redom. Momčad Zinedinea Zidanea povela je u 12. minuti golom Karima Benzeme koji je bio brži od suigrača Viniciusa Juniora nakon ubačaja sjajnog Garetha Balea koji je krenuo od prve minute u odsustvu ozlijeđenog Edena Hazarda i opravdao povjerenje Zidanea.  

Embed from Getty Images

Celta je bila blizu izjednačenja u 31. minuti, ali je Raphael Varane uspio maestralno intervenirati ispred Gabriela Fernandeza i spriječiti ga da zabije na drugoj stativi. Domaći su uspjeli i zabiti u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, ali je sudac Estrada naknadno pozvao VAR i poništio pogodak Braisa Mendeza jer je asistent Iago Aspas bio u malom zaleđu poslije pogreške Alvara Odriozole. 

U drugom dijelu Real je imao puno poteškoća. Celta je pritiskala, a goste je spašavao golman Thibaut Courtois s nekoliko fantastičnih obrana.

I onda je u 56. minuti Real ostao s igračem manje jer je iznenađujući i prestrogi crveni karton dobio Modrić nakon što je nagazio Denisa Suareza kod aut-linije. Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Embed from Getty Images

Spremala se Celta napasti još jače na putu do izjednačenja, pa možda i preokreta, ali je samo četiri minute kasnije Toni Kroos s više od 25 metara poslao projektil prema golu Celte i pogodio od prečke za velikih 2:0.

Time su gosti slomili otpor Celte koju je dotukao Lucas Vasquez nakon samo jedanaest minuta provedenih u igri. Poslije sjajne akcije iz prve igrača Reala Benzema je napravio odličan dribling u stilu Zidanea, a potom dodao na desnoj strani za Lucasa koji je pogodio suprotni kut i stavio točku na i.

Utješni gol za Celtu zabio je Iker Losada u 91. minuti.

Već nakon prvog kola Real ima tri boda više od Barcelone koja je šokantno izgubila kod Athletic Bilbaoa 1:0 majstorskim škaricama Aritza Aduriza. 

Pročitajte više