TRANSFERI

TRANSFERI Bayern završio s kupovinom, Napoli čeka napadača od 42 milijuna

Grafika: Index

PRED nama je još jedan dan u kojem ćemo iz minute u minutu pratiti zbivanja na nogometnoj tržnici igrača, a glavne teme dana su Dani Olmo, Niko Kovač i Bayern te Neymar. 

Olmo je pred odlaskom iz Dinama nakon što je za njega stigla ponuda Ajaxa, Niko Kovač lovi Mandžukića i Coutinha, a priča o Neymaru dobila je novi početak.

22:20 Milan želi Sergea Auriera iz Tottenhama. Maldini i Boban pokušavaju dobiti desnog beka na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa na kraju sezone. S druge strane londonski klub želi zaraditi 25 milijuna eura, koliko je platio PSG-u za 26-godišnjeg reprezentativca Obale Bjelokosti 31. kolovoza 2017. godine.

22:00 "Svaki trener želi pojačati ekipu prije kraja prijelaznog roka. No, nekad ne ovisi sve o klubu koji želi igrača, ali ne isključujem ništa. Sve je moguće do kraja prijelaznog roka kad je Atletico u pitanju", poručio je trener Diego Simeone. 

21:30 Napoli će u srijedu dočekati Irvinga Lozana na liječničkim pregledima. Ako sve bude u redu, meksički napadač postat će igrač talijanskog kluba, a PSV će od transfera zaraditi 42 milijuna eura. 

21:00 Bayern je zaključio prijelazni rok. Barem tako tvrdi Uli Hoeness.

"Dolaskom Philippea Coutinha iz Barcelone i Mickaela Cuisancea iz Borussije imamo ono što smo željeli, perfektno balansiranu momčad. Više neće biti dolazaka, barem ne u ovom prijelaznom roku", rekao je Hoeness. 

20:30 Eintracht je dogovorio transfer napadača Bas Dosta iz lisabonskog Sportinga. Samo je preostalo da klubovi postignu dogovor o modelu transfera Nizozemca koji nije pozvan za utakmicu Sportinga protiv Brage u portugalskom prvenstvu.

Transfer bi službeno trebao biti potvrđen u nedjelju. 

20:00 Shaqiri je nezadovoljan u Liverpoolu i mogao bi napustiti europskog prvaka do 2. rujna prijelaznog roka, kad on završava u ostalim najjačim ligama.

"Razočaran sam jer ne igram. Mislim da je to normalno jer nitko ne želi sjediti na klupi. Želim igrati više i razmišljam o svim opcijama. Monaco i Galatasaray? Ne znam tko je potegnuo tu priču, ali za sada ne znam ništa o mogućim ponudama spomenutih klubova", naglasio je Shaqiri. 

19:50 Club Brugge dao je dozvolu Karlu Letici za odlazak u SPAL. Bivši golman Hajduka bi u talijanskom prvoligašu trebao naslijediti Alfreda Gomisa, koji je potpisao za francuski Dijon, tvrdi talijanski novinar Sky Sporta i ekspert za transfere Gianluca Di Marzio. 

19:30 Talijanski mediji javljaju da Vincenzo Montella želi vratiti Nikolu Kalinića u Fiorentinu. Hrvatski napadač će gotovo sigurno napustiti Atletico, gdje trener Diego Simeone ne računa na njega, a Montella ga je svojevremeno doveo i u Milano, gdje se Kalinić zadržao tek jednu sezonu. 

19:00 Niko Kovač kaznio je Renata Sanchesa s 10 tisuća eura zbog njegove izjave da želi napustiti Bayern. 

18:00 Inter želi Sancheza

Nakon što mu je propalo dovođenje Edina Džeke iz Rome, milanski klub želi Alexisa Sancheza iz Uniteda koji je u Engleskoj nesretan. Conte mu želi oživjeti karijeru.

16:40 Renato Sanches nije sretan u Bayernu kod Nike Kovača i to je ponovio.

"Tužan sam. Ovdje nije dobra situacija za mene. Ovo je drugi put da želim napustiti Bayern, ali klub ne želi isto to. Međutim, ne mogu me uvjeriti u ostanak ako budem igrao po pet minuta u utakmici", jasan je mladi Portugalac. 

16:10 I dok nogometni svijet prati hoće li Neymar na kraju završiti u Barceloni ili Realu, trener PSG-a Thomas Tuchel nema problema ni s eventualnim ostankom Brazilca na Parku prinčeva.

"Ne znam što će se dogoditi, ali će prijelazni rok jednog dana završiti. Uvijek sam govorio i to ponavljam: Neymar je moj igrač i član naše momčadi. Kad razmišljam o nekoj jakoj ekipi, uvijek bi Neymar bio dio nje. Dakle, ako na kraju ne bude rješenja, on će ostati ovdje i računat ću na njega. Ima tri godine ugovora i takav igrač nam je sigurno uvijek potreban", naglasio je Tuchel. 

15:40 Nakon što je ostao bez Romelua Lukakua (otišao u Inter), Juventus se okreće Moussi Dembeleu iz Lyona, govore informacije iz Francuske. Stara dama je, čini se, odustala od dovođenja Maura Icardija iz Intera, a prije nego što dovede napadača, želi se riješiti Gonzala Higuaina i Marija Mandžukića.

Dembele ima 23 godine, a prošle sezone je zabio 23 gola u 52 utakmice, uz šest asistencija, a ove sezone je već tri puta pogodio u dva odigrana susreta za Lyon. Njegova cijena je oko 35-40 milijuna eura. 

15:10 Milan je spremio novi ugovor za Susa kojem aktualni istječe u ljeto 2020. godine. Rossoneri nude Španjolcu ugovor do 2024, uz godišnju plaću od 3,5 milijuna eura, a Maldini i Boban traže da se iz ugovora izbaci postojeća klauzula od 38 milijuna eura. 

14:40 - Kramarić može odahnuti, izgleda da neće biti ništa od dolaska Kaspera Dolberga iz Ajaxa. Francuski mediji pišu da će Dolberg pojačati Nicu. 

Voetbal International pisao je jučer kako bi Dolberg trebao doći u Hoffenheim kao zamjena za Kramarića, ali od toga ipak neće biti ništa.

14:10 - Juventus je Barceloni ponudio Danielea Ruganija. Spreman je pustiti ga na posudbu za 5 milijuna eura uz obavezan otkup za 25 milijuna eura, piše Tuttosport. 

13:45 - Karl Heinz-Rummenigge službeno je otpisao moguće dovođenje Leroya Sanea iz Manchester Cityja. Tvrdi da je njegova ozljeda preozbiljna i da ga se ne može razmatrati u kontekstu pojačanja. 

12:25 - Daily Mail piše da Monaco još uvijek razmatra dovođenje Daniela Sturridgea nakon što je ovaj već neko vrijeme bez kluba jer mu je istekao ugovor s Liverpoolom. 

11:50 - Real Madrid pokušava se riješiti Mariana Diaza koji je prošlog ljeta došao iz Lyona, a kao glavni kandidat za potpis mladog napadača spominje se Milan. Gazzetta navodi da Boban i Maldini već neko vrijeme rade na transferu Diaza kojeg žele dovesti umjesto Andrea Silve kojeg žele prodati u Sevillu. 

11:45 - Borussia Mönchengladbach potvrdila je transfer Mickaela Cuisancea u Bayern. 

11:35 - Dinamo je navodno odbio ponude za Nikolu Moru i Brunu Petkovića u visini od 10 milijuna eura. Neslužbeno doznajemo da su ponude poslali Chicago Fire i Bordeaux. 

10:55 - Predstavnici Mesuta Özila stigli su na pregovore u Washington kako bi dogovorili transfer bivšeg njemačkog reprezentativca u DC United, piše Daily Star. Amerikanci ga žele kao zamjenu za Rooneyja koji je otišao u Derby County. Sve to se događa nakon što su Nijemac i Kolašinac bili žrtve napada gangstera u centru Londona. 

10:40 - Sky Sports donosi detalje o dogovoru Bayerna i Barcelone za Phillipea Coutinha. Bayern će platiti 20 milijuna eura za jednogodišnju posudbu, a ako poželi otkupiti ugovor, morat će platiti 120 milijuna eura. U periodu posudbe snosit će troškove igračeve plaće. 

10:15 - Tuttosport javlja da je Inter prihvatio ponudu Napolija u visini od 60 milijuna eura za Maura Icardija, preostao je još samo dogovor s igračem i Wandom Narom, njegovom suprugom i agenticom.

09:50 - Daily Record jutros javlja da je Celtic jako blizu dovođenja najskupljeg igrača Rosenborga, lijevog beka Birger Melina. Bila bi to velika pomoć Dinamu uoči njegova dvoboja s Rosenborgom. 

09:20 - Boban i Maldini imaju novu želju! Radi se o Sergeu Aurireru iz Tottenhama kojeg žele vidjeti na desnom boku svoje momčadi nakon što je Conti otpisan kao opcija, piše Goal. 

09:00 - Niko Kovač doveo je novo pojačanje, riječ je o Mickaelu Cousanceu, 20-godišnjem veznjaku iz Borussije Monchengladbach koji dolazi kao alternativa za Leona Goretzku. 

08:45 - Maxim Choupo-Moting napušta PSG, a karijeru će nastaviti u talijanskom Lecceu. Detalji dogovora još nisu poznati. 

08:30 - Barcelona ima spremnog novog mladog talenta kojem želi ponuditi priliku u prvoj momčadi, a riječ je o Carlesu Perezu koji bi ove sezone trebao dobiti istu priliku kakvu je lani dobio Carles Alena. 

Pročitajte više