Transferi

Europski prvak izgubio živce: "Nisam ovo očekivao od Kovača. Želim otići!"

Foto: EPA

RENATO SANCHES stigao je u Bayern prije tri godine nakon što je s Portugalom postao prvak Europe, ali u minhenskom klubu još nije dobio pravu šansu. Nekoliko puta je javno izrazio nezadovoljstvo, posljednji put sinoć nakon što mu je Niko Kovač dao samo pet minuta u remiju s Herthom (2:2).

"Nisam ovo očekivao od trenera. Naravno da želim otići. Tužan sam jer zaslužujem više od pet minuta", rekao je 21-godišnji Sanches kojeg je Bayern platio 35 milijuna eura uz moguće bonuse koji bi vrijednost transfera digli na 80 milijuna.

Nakon utakmice novinari su upitali Kovača za ljutnju Sanchesa koji je javnosti otkrio da je dva puta zatražio transfer i da ga je Bayern dva puta odbio prodati. 

"Ne mogu ništa reći o tome. Nisam još razgovarao s njim i vidio što se dogodilo."

Situaciju je pokušao smiriti čelnik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Poručio je da prodaja Sanchesa ne dolazi u obzir i da će ga klub uspjeti smiriti. 

Embed from Getty Images

Prodaja Sanchesa spominjala se na početku prijelaznog roka, ali je Kovač tada tvrdio da je Portugalac shvatio zašto je prošle sezone imao manju minutažu.

"Rekli smo Renatu da želimo da ostane. Razmišljao je o odlasku nakon prošle sezone, ali objasnili smo mu razloge zbog kojih je dobivao manju minutažu i on ih je prihvatio i razumio. Vidi budućnost s nama."

Pročitajte više