Uhićen i treći divljak iz Pule, napadnuti starac kaže da su spominjali vojsku

Screenshot: Nadzorne kamere

POLICIJA je večeras uhitila svu trojicu napadača koji su jutros brutalno napali i pretukli 77-godišnjeg umirovljenika Evelina Velu na terasi pulskog kafića Old City Bar na Danteovom trgu. Potvrdili su to večeras iz policije.

Tijekom večeri uhićena sva tri napadača

Policijski službenici su u večernjim satima uhitili dvojicu muškaraca koje se dovodi u svezu s događajem, javili su iz PU Istarske. Jedan je uhićen na području Pule, a drugi na području Zagreba. 

Kasnije večeras Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je tijekom večeri na području Zagreba uhićen i treći muškarac kojeg policija dovodi u vezu s napadom na 77-godišnjaka na području Pule.

"Rekli su da u 9:30 moraju na postrojavanje u vojsku"

Vela, kojeg su jutros na terasi pulskog kafića Old City Bar na Danteovom trgu brutalno napala trojica mladića s maskama na glavi, ispričao je za Glas Istre što se dogodilo.

"Došli su oko šest sati i dirali hrvatsku i istarsku zastavu koje vise na terasi. Upozorio sam ih da to ne čine, a oni su rekli da u 9:30 sati moraju na postrojavanje u vojsku te da su pred zastavom svaki dan. Onda su otišli i vratili se nakon sat vremena s palicama, maskama i kapuljačama na glavama. Nisu ništa rekli, samo su me počeli tući. Udarali su me u glavu, u ruku, a nakon što sam pao, nogama su me tukli po rebrima”, rekao je Evelino Vela, koji je u kafiću gdje se napad dogodio radio kao čuvar inventara.

Trenutno se nalazi u bolnici jer su mu slomljena tri rebra i ruka.

S obzirom na Velin iskaz kako su napadači rekli da su pripadnici vojske, upit smo poslali i MORH-u, a njihov odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Sutra će biti poznati detalji o napadu

Divljanje huligana snimile su nadzorne kamere, a policija još uvijek provodi ispitivanja.

Inače, policija je tijekom dana intenzivno radila na ovom slučaju te je razgovarala s napadnutim Valeom i vlasnikom kafića koji je istražiteljima dao snimke s nadzornih kamera.

Glasu Istre je potvrđeno da će sva trojica napadača biti prijavljena za kazneno djelo nanošenja tjelesne ozljede. A hoće li biti prijavljeni za još neko kazneno djelo ili prekršaj, znat će se nakon što nad njima bude obavljeno kriminalističko istraživanje.

Kako smo već pisali, detalji o tijeku istrage očekuju se sutra.


 

Pročitajte više