Nuša Bunić osuđena na 12 godina zatvora, zaklala je bivšeg dečka

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U VARAŽDINU je danas izrečena presuda Nuši Bunić, djevojci koja je ubila bivšeg dečka. Osuđena je na 12 godina zatvora.

Nuša Bunić na sud je dovedena u lisicama. Optužena je da je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu Pri beli kipi pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja. Turek je uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar. Dva dana kasnije preminuo je u Općoj bolnici Varaždin.

Osuđena je na zatvorsku kaznu od 12 godina te mora odmah u zatvor. Bunić se u kaznu uračunava vrijeme od uhićenja, od lipnja 2017. godine.

Tijekom izricanja presude sutkinja je kazala kako je vještak zaključio da boluje od graničnog poremećaja ličnosti.

U obrazloženju presude, između ostalog, stoji kako je svojim pasivnim stavom, odnosno time što se branila šutnjom, onemogućila sudu da rekonstruira događaj.

"Sud nije prihvatio njenu pisanu izjavu jer je kontradiktorna. Nije se željela zakleti u ono što je iznosila. U nalazu psihijatrijskog vještaka zaključeno je da na postavljena pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana. Ostajala je ravnodušna", stoji u obrazloženju presude.

Tijek događaja iz sudnice mogli ste pratiti na Indexu

13:39 >>> Evo kako je Nuša dočekala izricanje presude.

13:30 "Slušam vas, ja sam majka, slušam vas. Ostavite me, ja sam majka. Zbog čega samo izjave i obrana jedne strane, gdje je druga strana? Ovo što ste vi napravili... Na pitanje tko je odgovoran ćemo razgovarati negdje drugdje, imat ćete o čemu pisat.

Imam crno na bijelo, ništa više neću štedit, nikoga, imam dokumenta.

Znate vi što o Nikoli iza ovoga što je rečeno? Zašto njegovi ne govore sve, zašto su skrivali sve? Postoje svjedoci, puno toga što nije tu rečeno. Pišite istinu, ovo je linč! Sram vas bilo", vikala je nakon suda Nušina majka. 

13:20 "Ovo je rezultat vaših aktivnosti, Šljivančanin je dobio pet godina za cijelu Ovčaru. Sram vas bilo", vikao je na novinare Nušin otac nakon presude.

"Ovaj je postupak bio pod velikim medijskim pritiskom, koji je sličio skoro pa i na linč. Bojim se da se to odrazilo i u konačnoj presudi, ali ja sam pravnik, čekam da čujem obrazloženje i s tim ću se boriti na Vrhovnom sudu", kazao je Nušin odvjetnik.

13:15 Sutkinja će tražiti da se Nuši Bunić produlji istražni zatvor do pravomoćnosti odluke.

13:10 Na sudu su objavljeni detalji o noći ubojstva. Kako je rečeno, ubijeni je vozio auto i javio se na 192 i rekao: "Vozim se s Drave prema centru, cura me upiknula u vrat." Nakon toga se više nije javljao.

13:08 "Impulzivno se ponašala bez razmišljanja o posljedicama i mijenjala opravdanje. Obrana okrivljene je nelogična, neživotna, neistinita. Tvrdila je da se ubijeni nabio na nož koji je stavila ispred sebe. Rana je nastala zamahom noža gotovo pod pravim kutem, jednim ubodom noža. Tvrdila je da je naletio na nož i da je pobjegla kada ju je pošpricala krv. Po mišljenju suda, nema nužne obrane. I sama je zadobila neke ozljede, ali nije htjela odgovarati na pitanja pa se ne zna kako su nastale. Mogla ih je nanijeti i sama sebi", stoji dalje u objašnjenju presude.

13:05 "Branila se šutnjom i prvi iskaz je dala tek godinu i tri mjeseca nakon počinjenja djela. Svojim pasivnim stavom onemogućila je sudu da rekonstruira događaj. Sud nije prihvatio njenu pisanu izjavu jer je kontradiktorna. Nije se željela zakleti u ono što je iznosila. U nalazu psihijatrijskog vještaka zaključeno je da na postavljena pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana. Ostajala je ravnodušna", stoji u obrazloženju presude.

"Vještak je zaključio da boluje od graničnog poremećaja ličnosti", dodaje se.

13:01 Proglašena je krivom za ubojstvo bivšeg dečka i osuđena na 12 godina zatvora.

Bunić se u kaznu od 12 godina uračunava vrijeme od uhićenja, od lipnja 2017. godine. Mora odmah u zatvor.

13:00 Nušu su u sudnicu doveli u lisicama. 

12:55 Uskoro počinje čitanje presude.

12:35 Roditelji ubijenog prije izricanja presude su izjavili: "Ne znamo što da očekujemo od presude nakon svega što nam rade dvije godine."

Rekla da ju je pokušao silovati

Nuša Bunić je nakon ubojstva policiji ispričala da ju je Turek pokušao silovati te da ga je ubola u samoobrani.

Nuša i Nikola su izmjenjivali SMS-ove i našli se na mjestu zločina, gdje je pronađen nož s tragovima krvi, a pored noža ženske hlače plave boje s tragovima krvi i jedan crni grudnjak.

Na osobnom automobilu pronađeni su tragovi otisaka papilarnih linija, na staklu prednjih desnih vrata vozila, za koje je vještačenjem utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić. U automobilu je pronađena i jedna ženska torbica u kojoj se nalazilo više predmeta, između ostalog, tokica za nož crne boje te sunčane naočale s kojih je izuzet otisak prsta za koji je DNK analizom utvrđeno da pripada Nuši Bunić, pisao je lani Regionalni.

U kraju se, pisao je ovaj medij tada, znalo da su Nuša i Nikola prekinuli ljubavnu vezu godinu i pol prije zločina, a ona je za drugog bivšeg dečka rekla: "Odvela bih ga na Dravu, zavezala u kućicu, tamo bih ga spikala, mučila, iživljavala se, rekla bih poslije da me je pritom on pokušao silovati, nakon svega bih se napravila mutava i to bi tako prošlo."

Nakon što se doznalo za ubojstvo, zajednička prijateljica poslala je poruku dečku s kojim je Nuša bila nakon Nikole: "Točno je napravila onak kak smo se mi spominale. Još sam u šoku i nemrem vjerovati. Spominale smo se kak je lakše s nožem nekog napasti jer je teže doći do pištolja, a i glasniji je... Ja sam mislila da je to razgovor bil, al eto, očito nije."

Pročitajte više