Bandić neće objaviti kako troši naš novac, kaže da ga ima puno više od Bjelovara

Foot: Pixsell/Marko Lukunić

NAKON što je Grad Bjelovar objavio baš sve, pa i najmanje isplate iz gradskog proračuna iz kojih su vidljive plaće svih službenika, putni nalozi, veliki i mali troškovi, isplate po svim ugovorima, upitali smo deset najvećih gradova kada i oni namjeravaju napraviti takvo što. 

>> Gradonačelnik Bjelovara razotkrio je muljatore koji vladaju ostalim gradovima

Šampioni digitalizacije

U roku od nekoliko sati su nam odgovorili iz Rijeke pohvalivši se da su proglašeni „šampionima digitalizacije“ i nagradama za transparentnost, ali da nisu predvidjeli novac u proračunu za objavu podataka. Nakon njih se javio i drugi grad koji je dobio istu pohvalu i to čak četiri puta. Taj odgovor iz Zagreba stigao je nakon što je Index objavio tekst o deset najvećih gradova koji tek trebaju dostići standard transparentnosti koji je postavio Bjelovar.

Imaju puno novca pa je nezgodno

"Grad Zagreb, koji je istovremeno i grad i županija te ima 328 proračunskih korisnika, je sukladno objavljenim financijskim izvještajima za 2018. godinu ostvario na računu proračuna 7,844 mlrd prihoda i primitaka, što je gotovo šezdeset puta više od Grada Bjelovara, koji je ostvario 132 mil kuna. Samim time ostvaren je neusporedivo veći broj poslovnih transakcija. Grad Zagreb će i nadalje objavljivati sve izvještaje o svojem poslovanju propisane zakonskim i podzakonskim aktima", poručili su nam iz Bandićevog Ureda za financije.

Ukratko, Zagreb neće objaviti kako troši naš novac jer tog novca ima jako puno i troši se na puno različitih načina. 

Podsjetimo, gradonačelniku Milanu Bandiću upravo se sudi zbog netransparentnog trošenja novca, samovoljnog podizanja plaće službenicima koji to ni po čemu nisu zaslužili, zapošljavanja preko veze, isplaćivanja dnevnica ljudima koji uopće nisu zaposlenici Grada Zagreba...

Pročitajte više