Najviši bodybuilder na svijetu: Kraj njega Planina iz GOT-a izgleda kao mrvica

Foto: Instagram

ISLANDSKI glumac Hafór "Thor" Björnsson poznat po ulozi Gregora "The Mountain" Cleganea u seriji "Igra prijestolja" nosi titulu najsnažnijeg čovjeka u Europi, no kad stane pokraj nizozemskog diva Oliviera Richtersa, Thor izgleda kao mrvica.

Richters je visok 218 centimetara i nosi titulu najvišeg bodybuildera na svijetu. On se visinom počeo izdvajati od ostalih još na početku puberteta. "Osjećao sam se kao Šiljo, tako visok, mršav, izgledao sam kao kostur. Zbog toga sam bio povučen i sramežljiv", ispričao je Richters za Yahoo.

"Jeo sam sve što bih našao. U početku sam se samo debljao. Nisam imao pojma o prehrani niti o tome što mom tijelu treba da bih narastao. Nakon što sam prvi put u životu otišao u teretanu, nabio sam 20 kilograma u dvije godine. Treće godine više nisam dobivao na kilaži. Tijelo ti se navikne na te promjene pa ga moraš nekako šokirati da bi mogao nešto promijeniti", tvrdi on.

"Pratio sam neke druge bodybuildere preko interneta i pokupio neke informacije od njih. U sljedećih pet godina uspio sam dobiti još 50 kilograma. Trenutno imam 150 kilograma i s tim sam zadovoljan, ali kad se pogledam u ogledalo vidim još mnogo stvari koje bi trebalo promijeniti", misli.

Kaže da dnevno jede šest obroka, ukupno 6400 kalorija, od čega su 450 proteini. 

Baš poput Thora, i Olivier se bacio u filmske vode. Dobio je ulogu u blockbusteru "Kingsman: The Great Game" koji izlazi sljedeće godine u veljači. "Plakao sam kad sam čuo da sam dobio ulogu", rekao je u "Good Morning Britain".

Njega na Instagramu trenutno prati više od 180 tisuća ljudi, a na toj društvenoj mreži nosi nadimak "Nizozemski div".

Pročitajte više