Divljak koji je mlatio taksista sin je djelatnika u jednom ministarstvu

Screenshot: Čitatelj

23-GODIŠNJI nasilnik koji je proteklog vikenda brutalno premlatio zagrebačkog taksista pušten je da se brani na slobode.

Indexu je to potvrđeno iz zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva koje je zaključilo da nema osnove za određivanje pritvora. "U kaznenom predmetu Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona.

Nakon ispitivanja otvoreno je istraživanje tijekom kojeg će se provesti i druge potrebne dokazne radnje, a okrivljenik je potom pušten na slobodu jer zakonskih osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora nije bilo", glasi službeni odgovor zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva za Index.

Nasilnik je sin zaposlenika u ministarstvu

Kako je večeras objavio Jutarnji list, 23-godišnji nasilnik sin je jednog više rangiranog zaposlenika jednog ministarstva, a ovo mu nije prvi nasilni ispad.

Uznemirujuća snimka

Podsjetimo, šokantna snimka počela se početkom tjedna širiti društvenim mrežama. Na snimci se vidi kako mladić tuče taksista. Udara ga u glavu dok se čuje kako mu taksist govori: "Molim te, ne čini to, morat ću te ozlijediti".

Mladić ga svejedno nastavlja mlatiti, vičući mu da makne pištolj. Snimatelji se smiju i govore kako "šajba" traje već dvije minute.

VIDEO: Upozoravamo da je snimka uznemirujuća!

Zatim je taksist ispalio pucanj u zrak.

Mladić ni tada nije stao, nego je nastavio udarati taksista i vikati na njega. Taksist je naposljetku ušao u auto, a mladić ga je i dalje mlatio. Udarao ga je sve do kraja snimke.

"Bez povoda je počeo vrijeđati vozača"

Kako je priopćila policija, napad se dogodio u nedjelju oko 5:30, kada je 23-godišnjak s prijateljem i prijateljicom nakon izlaska iz noćnog kluba, u Ulici Florijana Andrašeca, sjeo u ranije naručeno taksi vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak. "Tijekom vožnje je bez povoda verbalno vrijeđao vozača, a nakon što je taksist zaustavio vozilo na autobusnoj stanici u Ilici te osumnjičenog zamolio da izađe iz vozila jer su stigli na dogovoreno odredište, on je i fizički nasrnuo na njega.

Uhvatio ga je objema rukama za vrat, a kada se vozač pokušao obraniti, ponovno ga je napao, udarajući ga više puta rukama po glavi. Nastavio ga je udarati i nakon što su obojica izašli iz vozila. U jednom trenutku 51-godišnji vozač je iz vatrenog oružja pucao u zrak, a osumnjičeni ga je nastavio udarati. I nakon što se vozač uspio ponovno vratiti u vozilo, 23-godišnjak ga je nastavio udarati kroz otvorena suvozačeva vrata", stajalo je u policijskom priopćenju.

Nasilnik je uhićen u ponedjeljak te prijavljen za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede.

Pročitajte više