Šef parfumerije ispričao se zbog imena mirisa: "Nisam baš promislio"

Foto: Instagram

VLASNIK ruske parfemske tvrtke ispričao se i povukao miris sa svojih polica nakon brojnih pritužbi na ime proizvoda: Seksualno uznemiravanje (Sexual Harassment).

Nikolay Eremin, koji vodi parfumeriju Nimere Parfums, malu tvrtku koja je dala ime i prodavala miris, tu je odluku nazvao "nepromišljenom", u isprici koju je objavio na Instagramu. 

"Moja greška u tom trenu je da nisam razmišljao o stvarnim žrtvama, o ljudima koji se zbilja suočavaju s tom tragedijom", poručio je istaknuvši kako je samo razmišljao o svom egu i kreativnim slobodama.

"Mogao sam potiho povući miris iz prodaje i nikome ne dati do znanja što se dogodilo. No ne želim to. Glasno smo najavili izlazak i ja se glasno želim ispričati za to. Moja je krivica. Bio sam u krivu. Ispričavam se svima koje je ovo povrijedilo", nastavio je ispriku.

Kako prenosi Fox News, Eremin je navodno odluku donio nakon što su mu se javile brojne žrtve zlostavljanja i s njim podijelile svoje priče te ga potaknule na istraživanje statistika o tome koliko ljudi doživljava seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje 

U svojoj isprici istaknuo je kako povlači miris iz prodaje, no Independent je izvijestio kako će ga samo prodavati pod drugim imenom.

Sporni miris predstavljen je prošle godine i pridružio se drugim provokativnim imenima mirisa brenda kao što su "Gypsy Blood" ili "Courtesan Intrigues."

Pročitajte više