Piše: | 25.03.2019. 12:12

Konzum neće raditi u nedjelju, objasnili su zašto

IZ KONZUMA su u ponedjeljak izvijestili da će zbog složenosti postupka prenošenja poslovnih procesa u novo poduzeće Konzum plus d.o.o. koje počinje s radom 1. travnja, sve Konzumove prodavaonice u nedjelju 31. ožujka biti zatvorene.

Naime, 1. travnja s poslovanjem će započeti Konzum plus d.o.o., zrcalna kompanija Konzuma d.d. koja će nastati u okviru nagodbe vjerovnika Agrokor grupe.

Konzum će, kako navode, djelovati kao dio Fortenova grupe, krovne kompanije koja će s operativnim radom također započeti 1. travnja.

Iz Konzuma najavljuju da će zbog složenosti prenošenja poslovnih procesa u novo poduzeće te u želji da se zaposlenicima olakša provedba radnji potrebnih prije 1. travnja, Konzumove prodavaonice biti zatvorene u nedjelju 31. ožujka.

U subotu, 30. ožujka, prodavaonice će raditi po redovnom radnom vremenu ili najkasnije do 21 sat za one koje inače rade dulje.

Promjene i u online naručivanju

Konzum klik će u subotu, 30. ožujka, zadnje dostave ili preuzimanja namirnica obavljati do 17 sati, dok u nedjelju, 31. ožujka, neće biti raspoloživih termina dostava ili preuzimanja namirnica.

Online narudžbe će biti moguće cijelo vrijeme, kao i kupnje s opcijom trenutnog online plaćanja, ali za sve druge termine dostave ili preuzimanja namirnica osim ranije navedenih, navodi se u priopćenju.

Na čelu Konzum plusa ostat će Slavko Ledić kao predsjednik Uprave, uz članove Uprave Zorana Mitreskog i Uroša Kalinića.

Iz Konzuma napominju i kako će zbog promjene pravnog subjekta svi zaposlenici potpisati obavijest o prijenosu ugovora o radu na novog poslodavca i time zadržati sva prava koja su imali do sada.

Konzum plus će zadržati izgrađene odnose s poslovnim partnerima, a preuzima i odgovornost za kvalitetu svih proizvoda koje je na tržište stavio Konzum d.d.

Iz Konzuma ističu i kako će Konzumov logotip i ostali vizualni elementi po kojima je dosad bio prepoznatljiv ostati isti, a sve informacije o novom poduzeću, proizvodima i novitetima moći će se pronaći na stranici www.konzum.hr.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE