NAPAD PSA NA BEBU

Beba je kritično. Ravnatelj Klaićeve: Poduzeli smo sve što je u našoj moći

Na fotograifji ravnatelj Klinike. Slika u pozadini nema veze s događajem. Foto: Marko Lukunić/Pixsell, 123rf

PROTIV 45-godišnjeg oca jednomjesečne djevojčice i vlasnika argentinske doge koja je tu djevojčicu ugrizla bit će podnesena kaznena prijava zbog povrede djetetovih prava. Djevojčica je operirana u Klinici za dječje bolesti Zagreb, a o njenom stanju za Media servis govori ravnatelj bolnice Goran Roić.

> Stručnjakinja za pse: Pas i beba apsolutno nikad ne bi smjeli biti bez nadzora

"Takva vrsta ozljeda i takva težina ozljeda, dakle moždanih osjetljivih struktura u vrlo ranoj dječjoj dobi - to su životno ugrožavajuće ozljede.

Međutim, vrlo je rana faza, postoperativno nije prošlo ni 24 sata od neurokirurškog zahvata, tako da su bilo kakve prognoze nezahvalne i nemoguće, ali medicinski je sve poduzeto što je u našoj moći", rekao je ravnatelj Roić.

Podsjetimo, napad se dogodio sinoć u Repašu, nedaleko od Koprivnice, a pas pasmine Dogo Argentino je jednomjesečnu bebu izgrizao po glavi. Prema informacijama koje se doznaju iz policije, nesretno dijete pas je izgrizao u spavaćoj sobi. Policijska istraga i dalje traje. Prema informacijama do kojih je došao Index, dijete pripada paru iz Repaša koji ima tri psa. Prema tim informacijama, par ima tri svoja pasa među kojima je i mužjak Doge kojeg je kupio otac djeteta, a do napada je došlo kada je dijete zaplakalo iz krevetića, a taj je pas dijete onda počeo gristi.

Operirana po dolasku

Malena je djevojčica s teškim ozljedama prevezena u Zagreb u Klaićevu bolnicu, gdje je odmah operirana.

Beba ima teške ozljede glave. Moždano tkivo je oštećeno, kosti glave su također oštećene te se djevojčica nalazi na intenzivnoj njezi. Na respiratoru je i sedirana.

"Riječ je o kraniocerebralnoj ozljedi, ozljedi kostiju glave i moždanih struktura. Napravljen je hitni CT glave da se vidi težina ozljeda. Indiciran je hitni neurokirurški operativni zahvat i dijete je operirano. Trenutno je u jedinici intenzivnog liječenja. Riječ je o teškim ozljedama s obzirom na strukture koje su zahvaćene", rekao je jučer za Index dr. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice.

Pročitajte više